Sport

U toku radovi na zameni panela u Sportskoj hali u Crvenki

 

  • U toku su radovi na zameni panela u Sportskoj hali u Crvenki. Ona se renovira fazno, pa je nakon renoviranja svlačionica, ulaza na tribine i toaleta, kao i adaptacije poda i sale za borilačke sportove na red došla i zamena panela, što će biti veoma značajno pre svega zbog energetske efikasnosti

Radove su obišli predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, i direktor Sportskog centra opštine Kula Vladan Račić, koji je istakao da opština Kula može da se pohvali činjenicom da ima tri hale u tri naseljena mesta, a kako je hala u Crvenki najstarija, unapređenje uslova u njoj bilo je prioritet i ono će omogućiti bolje uslove za bavljenje sportom:

  • Pre četiri godine uradili smo projekat detaljne sanacije i adaptacije Sportske hale ,,Slobodan Čile Mišković“ u Crvenki. Imali smo četiri faze sanacije i adaptacije. U prvoj smo renovirali stare svlačionice i napravili krovove na njima, ulaz na tribine i renovirali smo toalete. U drugoj fazi uradili smo adaptaciju poda, što je bio jedan od prioritetnih ciljeva u našem projektu. Potom smo renovirali i adaptirali malu salu, odnosno salu za borilačke sportove i sada je na red došla četvrta faza – zamena panela. Opština Kula može da se pohvali činjenicom da ima tri hale u tri različita mesta – u Ruskom Krsturu, Sivcu i Crvenki. Hala u Crvenki je najstarija i prioritet je bio da se ona uradi. Nama je ovo važno da bi sportistima koji koriste naše objekte omogućili što bolje uslove za bavljenje sportom i nadamo se da će nam sportisti, kao i do sada, vratiti najlepšim mogućim načinom – ostvarivanjem vrhunskih rezultata.

Po rečima predsednika opštine Kula, sredstva za finansiranje ovih radova obezbeđena su od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a zamena panela doprineće, osim estetici, i značajnoj uštedi u troškovima energije:

  • Sportska hala renovira se iz godine u godinu, fazno. Do sada su uložena velika sredstva u podlogu, prethodno u krov i novu rasvetu, sada i u panele. Urađeno je dosta toga, a za naredni period ostale su još neke finese i moći ćemo da time u sledećoj godini završimo rekonstrukciju ovog objekta koji je ujedno i naša najveća sportska hala u opštini. Trenutno se menjaju paneli. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu obezbedio je 100% finansiranje ovih radova koji su veoma značajni i koji će doprineti ne samo estetskom delu, jer su paneli i ova stakla poprilično dotrajala i u lošem su stanju, već i u smislu energetske efikasnosti i imaćemo značajne uštede u troškovima energije.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Nova medalja iz Zagreba za rvače somborskog Radničkog
Somaratonci trčali na Fruškoj Gori

Kategorije

Izbornik