Najnovije

U Somboru uručeni novi ključevi za izbegličke porodice

 

  • Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević, gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i gradski većnik za oblast socijalne zaštite Darko Smiljanić, uručili su ključeve stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, na teritoriji Grada Sombora i održali sastanak na temu kreiranja plana za dalje zbrinjavanje izbegličkih porodica

Komesarka Stanisavljević se ovom prilikom zahvalila gradonačelniku Sombora na rezultatima koje su postigli u zbrinjavanju izbegličkih porodica i naporima koje ulažu da sve izbegličke porodice u najskorijem periodu budu zbrinute i najavila nastavak uspešne saradnje po pitanju zbrinjavanja svih izbegličkih porodica kojima je pomoć potrebna.

  • Komesarijat je u toku 2023. godine Gradu Somboru dodelio ukupno 13.951.000,00 dinara kojim je obezbeđeno 176 porodica izbeglica i interno raseljenih lica, kroz dodelu seoskih domaćinstava, građevinskog materijala, dohodovnih aktivnosti, ekonomskog osnaživanja, paketa hrane i ogreva. I u 2024. godini ćemo kao i do sada raditi marljivo i posvećeno dok ne zbrinemo sve porodice koje još uvek čekaju svoj krov nad glavom. Politika Aleksandra Vučića nam daje podršku ka postizanju zajedničkog cilja Komesarijata i jedinica lokalne samouprave, a to je da odgovorno brinemo o svim izbeglicama koje su ratom ugrožene ostale bez svojih ognjišta i dom potražili u Srbiji – rekla je komesarka Stanisavljević.

U 2023. godini Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije dodelio je ukupno 558 stambenih rešenja.

Gradonačelnik Ratković se zahvalio Komesarijatu na podršci u cilju zbrinjavanja izbeglih i interno raseljenih lica i dodao da će lokalna samouprava nastaviti da pomaže kako bi svi oni kojima je potrebno, dobili svoj dom.

  • Želim da se zahvalim Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije na podršci i sredstvima koja izdvajaju kako bi zajednički obezbedili krov nad glavom za što više izbeglih i raseljenih lica koja žive na teritoriji našeg Grada. Danas smo potpisali Ugovore sa još dve porodice i predali im ključeve njihovih budućih domova i verujem da će im ovo puno značiti u daljem životu jer su rešili jedan od najvećih problema koji su imali, a to je da imaju svoj dom. Zajedno sa Komesarijatom, nastavićemo kroz razne aktivnosti da pomažemo izbeglim i raseljenim licima kako bi im život učinili što pristojnijim – rekao je gradonačelnik Ratković.

Komesarka i gradonačelnik su nakon sastanka i uručenja ključeva posetili izbegličke porodice koje su dobile seosku kuću sa okućnicom i tom prilikom se upoznali sa njihovim potrebama

  • Poseta i razgovor sa korisničkim porodicama nam pomaže u još većoj motivaciji ka zbrinjavanju svih izbeglih lica na teritoriji Srbije u cilju rešavanja stambenog pitanja. Komesarijat je tu zbog svojih korisnika i uvek se trudimo da pomognemo svima kojima je pomoć najpotrebnija, ali isto tako ne zaboravljamo ni naše korisnike koji su pomoć već ostvarili – zaključila je komesarka.

Nakon sastanka i obilaska korisničkih porodica, komesarka Nataša Stanisavljević i gradonačelnik Antonio Ratković su posetili prihvatni centar za migrante u Somboru i tom prilikom se upoznali sa trenutnom situacijom u Centru.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Dva lica sa teškim povredama u saobraćajnim nesrećama minule sedmice na području PU Sombor
Министарство финансија организује вебинар „Инструкције за поступање приликом регистрације специфичних корисника на систем електронских фактура“

Kategorije

Izbornik