Najnovije

U Somboru otvoren novi kružni tok

Antonio Ratković i Goran Nonković simbolično otvaraju novi kružni tok

  • Gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković, zajedno sa načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga Goranom Nonkovićem, članom Gradskog veća za oblast komunalnih delatnosti i investicija Đorđem Zorićem i predstavnicima izvođača radova „Vojput“ d.o.o. Subotica i nadzornim organima u ime JKP “Prostor“ Sombor, prisustvovao je danas na otvaranju novog kružnog toka u Somboru

Kružni tok je izgrađen na nekadašnjoj trokrakoj raskrsnici ulica Venac vojvode Petra Bojovića i Venac vojvode Stepe Stepanovića i Arsenija Čarnojevića.

  • Drago mi je što danas imamo priliku da pustimo u saobraćaj još jednu kružnu raskrsnicu u našem gradu. Zahvalio bih se svim našim sugrađanima na strpljenju koje su imali u prethodna četiri meseca. Ovom prilikom je jedan od komplikovanijih kružnih tokova u Somboru uspešno završen – izjavio je gradonačelnik Ratković.

Prema projektnom planu, osim već izgradnjog kružnog toka i prateće saobraćajne signalizacije, izgrađena je nova i rekonstruisana već postojeća biciklistička staza koja povezuje Staparski i Apatinski put. Izgrađeni su novi trotoari i ulična rasveta prilagođena novoj saobraćajnici sa pojačanim intenzitetom svetlosti. Uz to, zamenjena je atmosferska kanalizacija i korigovana elektroinstalacija, koja je prilagođena samom kružnom toku, prelazeći sa vazdušne na podzemnu vezu, doprinoseći lepšem izgledu ovog dela grada.

Posebnost ovog projekta je ta što je uz velelepni kružni tok, izgrađen i servisni put za roditelje i decu ispred vrtića „Venčić“, kako bi bio olakšan pristup obližnjim vaspitnio obrazovnim ustanovama i time osigurana bezbednost dece i roditelja.

U cilju olakšanja parkiranja vozila u centru grada, izgrađena su i parking mesta kod „Sokolskog doma“ i Osnovnog suda.

Finansijska sredstva za ovaj projekat obezbedio je Grad Sombor u iznosu od 51 milion dinara bez PDV-a.

Izgradnjom najnovije saobraćajnice na ovako bitnoj i prometnoj lokaciji, rešen je problem opterećenog saobraćaja kao i njegova bezbednost. Grad Sombor će nastaviti sa ulaganjem sredstava u modernizaciju putne infrastrukture kako bi promet ljudi, robe i usluga bio na optimalnom nivou.

Galerija, na fotografiji 7 možete da vidite prvog učesnika u ponovo puštenom saobraćaju u ovom delu jezgra Sombora:

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

PU Sombor: Neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga
Novi smer Digitalno obrazovanje na Pedagoškom fakultetu u Somboru

Kategorije

Izbornik