Kultura

U Somboru održan XIII „Green town jazz fest“ Bowling Stones kao epicentar kulturnih dešavanja u gradu

Madam Piano u prepunom Bowling centru “Bowling Stones“ u Somboru (AcanskiS:photo)

  • Epicentar kulturnog dešavanja prethodne nedelje u Somboru, a verovatno i šire, bio je Bowling centar “Bowling Stones” u kojem je održan 13. po redu “Sombor Green Town Jazz fest”

Ni kiša ni loše vreme, ali i odustajanje pojednih muzičara, nije sprečilo sve zaintersovane ljubitelje kvalitetnog džez zvuka, da dođu i da uživaju, “Bowling Stones” je i ovoga puta bio pun i tražilo se mesto više. Prvog dana festivala odustao je Alijano Fredijani, dok su se drugog dana zbog jakog nevremena i kašnjenja samog starta festivala učenici Srednje muzičke škole iz Subotice vratili kuci, nastup na festivalu otkazala je i Nevena Reljin.

Najveće iznenađenje prvog dana bio je suboticki bend Gordanov blues ghetto, za koji se može reći da je kvalitetno izdominirao scenom kao i mlada džez pevačica Anđela Vasiljević, učenica Srednje muzičke škole iz Subotice. Nakon njih somborskoj publici se predstavio Viktor Tumbas Quintet  jazz bend iz Beograda predvođen mladim talentovanim somborskim jazz pevačem i kompozitorom Viktorom Tumbasom.

Drugi dan džez festival dešavanja su zbog nevermena morala biti pomerena u unutrašnjost bowling centra. Prvi nastup drugog dana festivala bio je rezervisan za Raf i Sič kvartet koji je u osnovi Hat Matters u instrumentalnoj verziji, koji se somborskoj publici predstavio sa kompletnim materijalom autorske jazz muzike. Sat i nešto njihovog nastupa prošao je ko za tren, posle kojih je nastupio Nikola Malidžan profesor harmonike u Muzičkoj školi Petar Konjović u Somboru, uz pratnju uvek novog i neponovljivog profesora Aleksandra Dujina na klavijaturama.

Šlagvort za kraj drugog dana dala je Madam Piano, koja je takođe uz pratnju profesora Dujina naprosto fascinirala zahtevnu i probirljivu somborsku pubilku, te se nakon završetka tražilo “bis”. Ovaj nastup Madam Piano bio je prvi posle dužeg odsustva sa javne scene.

Može se reći da je “Bowling Stones” bio jedna mala oaza kulture naspram i dalje prisutnog neukusa i šunda.

Image:© Shutterstock / AcanskiS

all rights on pictures are reserved

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

U Somboru održan treći „Somborica fest“
Alice in WonderBand: Vidimo se uskoro u Malom Iđošu i Arilju!

Kategorije

Izbornik