Najnovije

U Somboru održan trinaesti „Bokserski kup nacija“, najbolja bokserka turnira Sara Miljković

Trinaesti kup nacija – AcanskiS © 

  • Na 13. Međunarodnom takmičenju u boksu za žene, popularnom „Kupu nacija“ koji je održan u Gradskoj hali „Mostonga“ od 15. do 21. januara, ljubitelji ove plemenite veštine mogli su da vide izuzetno kvalitetne i zanimljive borbe

Zvanična ceremonija otvaranja održana je 16. januara, u 17 časova dok su eliminacione borbe počele sat ranije, borbe su nastavljene sutradan, dok je 18. bio rezervisan za četvrtfinala, 19. januara su održana polufinala. Velika finala u svim kategorijama održana su za vikend 20. i 21. januara, kada je i obavljeno svečano uručivanje medalja.

Na ovom prestižnom takmičenju su učestvovale 104 takmičarke iz deset država: Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kazahstana, Rumunije, Rusije, Slovenije, Slovačke, Uzbekistana i Srbije.

Poslednje i finalne večeri, na programu je bilo 16 borbi, a reprezentativke Srbije osvojile su čak pet zlatnih i pet srebrnih medalja.

Najbolja seniorska reprezentacija na takmičenju je Srbija, a najbolja reprezentacija turnira u svim kategorijama je Rusija. U kategoriji najboljih bokserski, najbolja domaća bokserka je Dragana Jovanović, najbolja strana bokserka je Feruza Kazakova iz Uzbekistana, dok je za najbolju bokserku turnira proglašena Sara Miljković iz Srbije.

Finalnom delu takmičenja prisustvovali su poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije Goran Milić, predsednik Sportskog saveza grada Sombora Miloš Mijić i predstavnici Bokserskog saveza Srbije koji su uručili pehare i medalje najboljim takmičarkama.

„Kup nacija“ je organizovao Bokserski savez Srbije uz podršku Bokserskog kluba „Sombor“ i Grada Sombora.

 

GALERIJA fotografija

Srđan Ačanski

AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

In memoriam: Denis Kolundžija (1972-2024)
Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava građane: U toku je prevara

Kategorije

Izbornik