Najnovije

In memoriam: Denis Kolundžija (1972-2024)

 

  • Novinar Denis Kolundžija umro je danas iznenada u Novom Sadu u 52. godini, saopštilo je Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV)

Kolundžija je dobitnik Godišnje nagrade NDNV 2022. godine, čiji je bio dugogodišnji saradnik.

Kako je tada saopštio NDNV, Kolundžija je bio “novinar u pravom smislu te reči, da o malim ljudima i lokalnim problemima vešto kreira velike i bitne priče”.

“Sem američke političke scene koju pasionirano prati, Denis je vrstan poznavalac vojvođanskih političkih prilika i neprilika. Rekli bismo – jedan od retkih… I nepogrešivo prepoznaje znakove pored puta, čuvajući tako i samo novinarstvo na pravom koloseku“, obrazložila je tada komisija za dodelu nagrade.

Pisao je za Autonomiju, VOICE, Cenzolovku, BIRN, Newsweek Srbija, Vreme, Građanski list, Dnevnik, Vojvodinu, Novosadski nedeljnik, Vojvođanski magazin, Kibic fenster, Café Vojvodina, a radio je i na novosadskom IN radiju i u televizijskoj Grinfild produkciji.

Pratio je rad Skupštine Vojvodine od 2000. godine i imao blog vojvodjanska.rs posvećen pokrajinskom parlamentu.

Autor je knjige „Višestranačka Skupština Vojvodine 1992-2012.“ objavljene u oktobru 2012. godine.

Njegovi „drugari iz kraja“ u rodnom Somboru ostali su u šoku. – Denis je bio dobar, pravi drugar. Tu u kraju ima jedan deo po imenu Krugovi, tu smo se kao klinci družili svakodnevno – reči su njegovih prijatelja.

Kolundžija je rođen 1972. godine u Somboru. Iza sebe je ostavio suprugu Kseniju i sina Relju.

Komemoracija Denisu Kolundžiji koju organizuju Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Fondacija “Slavko Ćuruvija” biće održana u četvrtak 25. januara u 13 časova u prostorijama NDNV-a u Novom Sadu (Sutjeska 2, ulaz 8, Spens).

Ispraćaj našeg dragog kolege i prijatelja, novinara Denisa Kolundžije biće organizovan u petak, 26. januara, u 11:15 časova, na Novom groblju u Novom Sadu.

Novi Radio Sombor i Udruženje „PODIUM“ izražavaju najdublje saučešće porodici našeg kolege Denisa Kolundžije.

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Škola „Vuk Karadžić“ Sombor: Senzorna soba za učenike sa smetnjama u razvoju
U Somboru održan trinaesti „Bokserski kup nacija“, najbolja bokserka turnira Sara Miljković

Kategorije

Izbornik