Obrazovanje

У препознатљивом стилу Стапара: Необично и радосно а садржајно обележен Дан Основне школе „Бранко Радичевић“

 

 

  • Свако пролеће и топли дани у Стапару обележени су прославом Дана школе. Поводом ове прославе 15. марта у Основној школи „Бранко Радичевић“ планиране су и реализоване многобројне активности којима је обележен празник

Посебно инспирацију ове године ученицима је донеле поезија Бранка Радичевића коју су на леп начин плакатима, игроказима, радионицама презентовали ђаци а осликали ученици са ликовне секције са наставницом Невеном Бајић. Поводом Дана школе ученици шестих разреда на часовима географије правили су паное на тему „Велике светске метрополе“.

Ученици виших разреда са наставницом Тамаром Бањац, су драматизовали смешне скечеве из књиге„Фазони и форе“Љубивоја Ршумовића, и тако обележили и 230 година сатире код Срба. Да српска хумористичка мисао има дугу традицију, говори у прилог и податак да се управо 2022. обележава 230 година од издања првог српског сатиричног дела – „Мали буквар за велику децу”, чије је прво издање штампано 1792. године, у Првој српској штампарији Стефана Новаковића у Бечу. Аутор ове необичне књиге је српски књижевник Михаило Максимовић.

Међуодељенска такмичења у фудбалу и одбојци као и шаховски турнир само су део активности које су реализовали наставници виших разреда.

Као и ранијих година, и ове је изашао из штампе школски часописТроброј часописа „Основац“ традиционално је штампан за Дан школе. У њему се налазе све најважније вести из подручја деловања школе, заједно са ученичким радовима и радовима наставника.

Награде и признања којима се поносимо – које је у претходне три године заиста тешко све избројати такође су нашла своје место часопису школе. Неке од награда које издвајамо јесу: Изузетна Вукова наградаЗахвалница града Сомбора за подизање угледа града и Признање за сајт школе додељено на „Данима информатике у школама Војводине“. Сарадник у обележавању овогодишње прославе је био и мр Влада Ђурковић.

Честитајући свима Дан школе, директорица мр Јелена Милић је истакла да се ове године обележавају важни јубилеји за све Србе, и то 200 година од рођења Германа Анђелића, српског патријарха и Јакова Игњатовића, писца из Бачке а школа у Стапару била је и остала тим који добија, негује добре односе и културу сећања.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

CSU Sombor: Besplatna obuka „Šta sve mogu kalkulatori – u susret državnoj maturi“
Нови Сад – Предавање Љубомира Сарамандића: Ходочашће на Крф

Kategorije

Izbornik