Obrazovanje

Нови Сад – Предавање Љубомира Сарамандића: Ходочашће на Крф

 

  • У уторак, 29. марта, са почетком у 18 часова, у Дигиталном омладинском центру Градске библиотеке у Новом Саду, у улици Војводе Путника 1 (наспрам Дунавског парка), биће одржано предавање Ходочашће на Крф. Предавач ће бити Љубомир Сарамандић, кустос Српске куће на Крфу

Предавање се организује у знак сећања на око 250.000 српских војника и цивила страдалих током повлачења преко Албаније, као и на грчким острвима Видо и Крф, за време Великог рата. Поздравну реч даће Младен Максимовић, потпредседник Удружења „Обилић 1912-1918 “ Нови Сад.

У музичком делу програма наступиће Омладински народни оркестар КУД „Светозар Марковић“, који води Слободан Божа Телечки. Организатори предавања су Удружење ратних добровољаца 1912-1918 њихових потомака и поштовалаца „Обилић 1912-1918“ Нови Сад и Градска библиотека у Новом Саду. Водитељ програма ће бити мср Весна Живковић, уредник културних програма Градске библиотеке у Новом Саду.

Присутни ће на предавању имати прилику да чују кратку уводну причу о хронологији боравка Срба на Крфу пре 106 година и виде пројекцију фотографија уз виртуелно вођење попут оног у Српској кући на Крфу.

Посебна пажња на предавању биће посвећена улози и значају едукативних и ходочасничких путовања у образовном систему и сазревању младих. Господин Сарамандић је написао књиге “Тамо далеко”, “Ходочашће на Крф”, “Све је овде легенда“. Учествовао је и као стручни консултант у неколико филмских пројеката („Где цвета лимун жут“, „Плава гробница“, „Срби на Крфу – 100 година од Великог рата“…)-

Улаз слободан. Добро дошли – позивају срдачни домаћини.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

У препознатљивом стилу Стапара: Необично и радосно а садржајно обележен Дан Основне школе „Бранко Радичевић“
CSU Sombor: Korisna obuka sa temom prevencije i rešavanja sporova povodom mobinga i dilemama i sporovima u sferi rada

Kategorije

Izbornik