Najnovije

U međunarodnoj akciji u Melburnu zaplenjeno 98 kilograma metamfetamina i uhapšene dve osobe

 

  • Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, učestvovali su zajedno sa Australijskom federalnom policijom (AFP) u međunarodnoj akciji u okviru koje je australijska policija u Melburnu zaplenila 98 kilograma metamfetamina i uhapsila dve osobe

Policijski službenici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnom periodu su prikuplјali obaveštajne podatake o aktivnostima međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem velikih količina narkotika sa teritorije Avganistana do luka Sidnej i Melburn u Australiji.

Nakon intenzivne i kontinuirane međunarodne policijske saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije UKP SBPOK i Australijske federalne policije (AFP), Tim za borbu protiv narkotika policije u Dubaiju otkrio je metamfetamin koji je bio sakriven u pošilјci sa polјoprivrednim mašinama, u pogonskim delovima, na brodu koji je krenuo za Melburn u oktobru ove godine.

Po dobijenoj informaciji od strane pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP Ministarstva unutrašnjih poslova, službenici Australijske granične policije presreli su pošilјku kada je brod stigao u Melburn krajem novembra.

Pripadnici Viktorijanske Radne grupe za organizovani kriminal uhapsili su australijske državlјane rođene u Iranu, A. R. K. i A. K. i oni se sumnjiče za pokušaj krijumčarenja 98 kilograma metamfetamina u Australiju, dok je još jedan iranski državlјanin priveden, ali nije optužen ni za jedno krivično delo.

Ova akcija je potvrda da pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP kontinuirano i sa uspehom rade sa domaćim i međunarodnim partnerima kako bi bili sprečeni pokušaji organizovanih kriminalnih grupa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je u ovoj akciji još jednom pokazalo da je pouzdan partner u suzbijanju međunarodne trgovine narkoticima i u borbi protiv organizovanog kriminala.

Galerija:


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Novogodišnje čestitke: Srećnu Novu godinu želi vam Vinarija VRT, najbolje vino Balkana
Ko je sve rođen poslednjeg dana u godini, 31. decembra

Kategorije

Izbornik