Najnovije

У Чонопљи отворени Михољски сусрети села

 

  • У организацији Месне заједнице „Чонопља“ и Града Сомбора, под покровитељством Министарства за бригу о селу, у Чонопљи су отворени Михољски сусрети села. Испред Града Сомбора, догађају су присуствовали помоћница градоначелника за област економског развоја и туризма, Јована Миљевић, члан Градског већа за област социјалне заштите, Дарко Смиљанић и координатор манифестације испред Града Сомбора, Саша Милић.

Ова традиционална манифестација се у Сомбору одржава по други пут и траје три дана, а обухвата богат културно – уметнички и књижевни програм, сајам домаће радиности, старих заната, сувенира и хране.

Први дан манифестације био је резервисан за песничко и књижевно вече, а учесници су поред Чонопље, долазили и из других насељених места са територије града Сомбора.

За други дан Михољских сусрета села биће организовано вече традиционалне музике и игара, а након тога и наступ фолклорних друштава и певачких група. Последњег дана манифестације, на стадиону ФК „Слога“ Чонопља, биће организован дечији турнир у фудбалу и изложба рукотворина, старих заната и сувенира.

Циљ организовања овог догађаја који финансира Министарство за бригу о селу је промоција и обогаћивање друштвеног и спортског живота становника у селима и неговање традиционалног начина живота и културно – историјског наслеђа на сеоском подручју.

 

 

 

AcanskiS © 

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium “Uvek na licu mesta“, izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Medijskom Konkursu za 2023. godinu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Povezani članci

У току изградња атарског пута од Растине до Риђице
Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora uručiо poklone svim vrtićima na teritoriji grada

Kategorije

Izbornik