Region

U Banjaluci održana promocija romana „Savršeno istempirana nesreća“ Minele Moranjkić Ćosić

 

  • U okviru Međunarodne likovne kolonije „Šibovi 2022“ koja se održava na Fakultetu lijepih umjetnosti NUBL Banjaluka pred publikom sačinjenom od eminentnih imena iz oblasti književnosti i likovnog stvaralaštva, te studenata, održana je promocija romana „Savršeno istempirana nesreća“, poznate lukavačke književnice i novinarke Minele Moranjkić Ćosić

Roman koji je, bez promocija, za kratko vrijeme rasprodan izazvao je pažnju zahtjevne banjalučke publike a promovisao ga je multimedijalni umjetnik i nekadašnji student Fakulteta lijepih umjetnosti, danas akademski slikar, Branislav Lukić Luka. Na ovaj način dva lukavačka stvaraoca predstavila su rad Grupe Lucido, čiji su dugogodišnji članovi.

Na poetskoj večeri, osim Minelinog, predstavljena je knjiga studentice FLU NUBL-a Dragane Knežević „Slike od stakla“. Poetsko veče otvorio je prof. Marin Milutinović, akademski slikar i umjetnik, a prisutne je u svojstvu domaćina pozdravila dekanesa pomenutog fakukteta, Nataša Žole.

Bogat program obilježio je „Šibove 2022“, a priliku da recitira svoju poeziju imao je nadasve talentovani akademski slikar, nekadašnji student, a danas polaznik postdiplomskog studija Fakulteta lijepih umjetnosti slikar i pjesnik, polaznik Saša Bogdan. Da umjetnici čine sasvim drugi svijet, prisutni su se imali priliku uvjeriti prvog dana vikenda gdje su do kraja večeri uživali u muzičkoj izvedbi studenata i profesora NUBL-a.

Umjetnici Minela Moranjkić Ćosić i Branislav Lukić najavili su Minelinu novu zbirku poezije, a treću samostalnu knjigu koja je u procesu recenzije i pripreme za štampu, te najavili promocije u Banovićima 3. novembra i u Tuzli 10. novembra, što je, uz banjalučku, uvertira za četvrti Naučno-istraživački kamp za mlade „NIK 4.“

PR i koordinator promocija su novinarka Edina Salkić i profesor Denis Dugonjić.

– Pogledajte ispod teksta i galeriju fotografija –

Press Grupe Lucido

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor 

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Tuzla: Deseta „Riverijada“ obojena emocijama
Banjaluka: Otvorena izložba „Radmila Smiljanić – Sve bilo je muzika“ autorke Dragice Gaćeše

Kategorije

Izbornik