Najnovije

U Apatinu prvi do Časnog krsta Bojan Ožegović

 

  • Na plaži kod restorana „Plava ruža“ u Apatinu danas je održano plivanje za Časni krst, tradicionalni događaj koji je organizovala Turistička organizaija Opštine Apatin. Ukupno 19, od 24 prijavljena učesnika je u rukavcu Dunava do krsta plivalo simbolična 33 metra. U trenutku održavanja manifestacije temperatura vazduha bila oko nule, a temperatura vode 3 stepena. Sve to uz sneg koji je padao, nije sprečio one najhrabrije da danas zaplivaju pred okupljenim Apatincima koji su došli da ih bodre

Plivači su kao i ranijih godina, pre manifestacije prisustvovati Liturgiji u hramu Sabor Svetih Apostola, a okupljene na apatinskoj plaži je u ime organizatora pozdravio Radomir Radujko, generalni sekretar Sportskog saveza opštine Apatin.

Najmlađi učesnik ovogodišnjeg Bogojavljenskog plivanja u Apatinu je Mladen Vein (2006. godište), a najstariji Slobodan Krnjajić (1975. godište). Osim njih, danas su plivali i Jovan Ratković, Nemanja Stojšić, Strahinja Grozdanić, Bojan Ožegović, Vladimir Marković, Dušan Rašeta, Radivoj Vlatković, Stefan Cvetićanin, Igor Davčev, Ognjen Volić, Lazar Stojaković, Nikodije Radonjić, Dejan Mosurović, Marko Miličević, Veljko Pavković, Ilija Bokan kao i jedna dama Radmila Žunjanin Volić.

Ove godine najbrži je bio Bojan Ožegović, Apatinac rođen 1984. godine, koji je izneo Časni krst iz vode.

Čestitke najbržem uputila je predsednica opštine Apatin Dubravka Korać, dok je za sve učesnike upriličen ručak u restoranu „Marina Nani“.


 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Časni krst u Somboru za osamnaestogodišnjeg Nikolu Popovića
Cilј kampanje „Za zimu se spremi i na vreme opremi“ važnost poštovanja propisa i preporuka za vožnju u zimskim uslovima

Kategorije

Izbornik