Najnovije

Časni krst u Somboru za osamnaestogodišnjeg Nikolu Popovića

 

  • U čast proslave velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja, na Gradskom kupalištu „Štrand“ danas je održano plivanje za Časni krst u organizaciji Zavičajnog udruženja Srba „Korijeni“. Učestvovalo je 56 plivača, a simboličnih 33 metra prvi je preplivao osamnaestogodišnji Nikola Popović koji ujedno učestvuje po prvi put

Slavodobitnik je izjavio:

  • Želeo sam da ispunim želju svoje majke i da doplivam do Časnog krsta što sam i uspeo. Bilo je hladno naravno, ali to nisam osetio dok sam bio u vodi, a sam osećaj je odličan.

Kao i prethodnih godina, podršku plivačima su pružili gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, članica Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća za oblast ekologije i zaštite životne sredine Slobodan Stanić, predsednik Sportskog saveza grada Sombora Miloš Mijić i brojni sugrađani koji su se ove godine pojavili u izuzetno velikom broju.

Tradicionalna manifestacija je održana uz podršku Grada Sombora i Sportskog saveza grada Sombora, kao i nadležnih institucija, udruženja i medija.


 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

In memoriam: Jožef Dukat (1936-2024)
U Apatinu prvi do Časnog krsta Bojan Ožegović

Kategorije

Izbornik