Najnovije

Tuzlanske „Iskre“ originalnim muzičkim šarmom osvajaju region

 

  • Ansambl „Iskre“ je tuzlanski ženski hor sa tradicijom dugom više od 49 godina. Ansambl je nastupao u brojnim zemljama regiona i Evropske unije, a trenutno u ansamblu pjeva 25 članica uz dirigenta prof. Damira Beganovića

Audicija za nove članice je veoma često aktuelna u prostorijama Ansambla, u Centru za kulturu, Dom mladih (ulaz u Dom mladih, 2 sprat) za glasove sopran, mezzosopran i alt.

Princip audicije je jednostavan – testirat će se raspon glasa ponavljanjem zadatih muzičkih sekvenci, te izvodjenjem dvije strofe pjesme po sopstvenom izboru. Za članstvo u Ansamblu je poželjno, ali nije uslov imati prethodno muzičko obrazovanje, ili iskustvo u pjevanju. Mogu se javiti sve kandidatkinje koje se žele amaterski baviti pjevanjem i umjetnošću, pod rukovodstvom stručnih i profesionalnih voditelja.

Članstvo u Ansamblu će vam donijeti obilje lijepog druženja, putovanja, užitak pjevanja, korisno i lijepo provedeno vrijeme, puno smijeha, ali i puno rada i pregršt poz energiju.

Nova audicija će trajati sve do kraja februara. Sa radošću Vas očekujemo – poručuju šarmantne i talentovane tuzlanske „Iskre“ o kojima će biti povoda da itekako pišemo, a vi možete da poslušate pojedinosti u sledećem zapisu u kojem je u emisiji Televizije 7 Tuzla, govori Alma Omeragić, portparolka ovog nesvakidašnje zanimljivog i popularnog ženskog vokalnog ansambla:

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Profesor dr Saša Marković dekan somborskog PEF-a drži predavanje u Apatinu
In memoriam: Dušan Bokorac (1943-2023) Hvala za sve, dragi kolega

Kategorije

Izbornik