Turizam

Turistički iskorak Sombora

 

  • Karta grada Sombora (Sombor City card), koja u vidu digitalnog vaučera objedinjuje turističku ponudu administrativnog centra Zapadnobačkog upravnog okruga na tromeđi Srbije, Hrvatske i Mađarske, promovisana je juče na 45. Međunarodnom sajmu turizma kao pionirski projekat održivog turizma Grada Sombora

Projekat, koji aktivno doprinosi razvoju Sombora kao turističke destinacije, temelji se na 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, a razvili su ga Gradska uprava Sombor, Turistička organizacija grada Sombora i platforma Visit-Serbia.online, zajedno sa lokalnim partnerima koji doprinose promociji i razvoju održivog turizma.

Ministar turizma i omladine Husein Memić posetio je štand Karte grada Sombora i platforme Visit-Serbia.online i sugerisao je da bi taj projekat trebalo „podići na nacionalni nivo“, koji bi u eri digitalizacije mogao značajno da doprinese dodatnom osavremenjavanju i razvoju turizma u Srbiji.

Karta grada Sombora omogućuje turistima i gostima, ali i građanima Sombora, različite usluge i pogodnosti kroz pristup raznim turističkim atrakcijama, muzejima, kulturnim događajima, uz popuste na usluge u restoranima i smeštajnim objektima.

Sombor City Card je praktičan turistički alat koji, uz uštedu vremena, nudi posetiocima administrativnog centra Zapadnobačkog okruga na tromeđi Srbije, Hrvatske i Mađarske opcije da uživaju u turističkoj, kulturnoj i gastronomskoj ponudi grada uz povoljnije cene i brojne dodatne pogodnosti.

U eri ubrzanog digitalnog razvoja, Karta grada Sombora je već od juče dostupna na digitalnoj platformi domaćeg turizma Visit-Serbia online kao i na interaktivnim terminalima sa beskontaktnim plaćanjem raspoređenim po lokacijama u Somboru, rečeno je na  promociji.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Sombor City Card – Ekskluzivna promocija na Sajmu turizma u Beogradu
Vinarija „Vrt“ na Sajmu turizma u Beogradu

Kategorije

Izbornik