Najnovije

Sanja Lakić, pomoćnica ministra za rad dodelila boračke legitimacije u Baču

Steva Panić, predsednik opštine Bač i Sanja Lakić, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  foto: AcanskiS©

  • Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja organizovanom kampanjom uspelo je da motiviše ljude da utvrde svoj status borca i trenutno se na evidenciji nalazi 48.450 lica registrovana sa statusom borca. Građani Srbije koji su učestvovali u ratnim sukobima od 1990. do 1999. godine i oni koji su na zakonom propisan način dobili status borca imaju pravo na boračku legitimaciju kojom će ostvariti određene popuste, kada su u pitanju kupovina robe ili usluga, pravo na beskamatne kredite, višemesečne do 24 meseca u kupovini određenih dobara ili usluga. U opštini Bač podeljene su boračke legitimacije. video icon
    Dodeljivanje boračkih legitimacija za građane opštine Bač, koji su učestvovali u ratnim sukobima od 1990. do 1999. je briga države koju borci pozdravljaju. Kažu, i te kako će im značiti broji popusti za kupovinu robe ili usluga.

“Bio sam na granici između Srbije u Hrvatske u vreme ratnih dejstava i NATO bombardovanja. Značiće nam beneficije koje su regulisanje zakonom, što znači manji računi za komunalije i drugo” – kaže borac Danijel Marinković.

“1991. godine bio sam učesnik i bio sam u rečnoj flotili, a puno mi znači da se neko setio nas boraca i da država misli o nama. Čuvali smo tada našu opštinu Bač” – kaže Branko Doroški, borac.

U opštini Bač je dodeljeno 140 boračkih legitimacija.

  • Svi korisnici boračke legitimacije imaće priliku da ostvare značajne popuste širom Srbije u brojnim kompanijama, banjama i apotekama i slično – istakla je Sanja Lakić, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
  • Ono što je sigurno je da će borci imati popuste u lokalnom javnim komunalnim preduzećima, a mi kao opština ćemo učiniti sve što možemo da im omogućimo još više. U našoj opštini ima više od 350 boraca – izjavio je Steva Panić, predsednik opštine Bač.

Građani Srbije koji su učestvovali u ratnim sukobima devedesetih i koji su na zakonom propisan način dobili status borca, dobiće i boračku legitimaciju, a u našoj zemlji je registrovano 48.450 boraca.

AcanskiS©

izvor: rtv.rs

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

Sombor: Rasvetlјeno 10 teških krađa
Osumnjičeni za nedozvoljen promet akciznih proizvoda

Kategorije

Izbornik