Turizam

Turistička organizacija grada Sombora na Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti

 

  • Turistička organizacija grada Sombora je nastupila na Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti u sklopu štanda Turističke organizacije Vojvodine i Privredne komore Vojvodine. Međunarodni sajam turizma je organizovan od 3. do 6. marta u glavnom gradu Republike Mađarske

Na zajedničkom štandu predstavljene su i lokalne turističke organizacije iz Srbije. Fokus ovogodišnjeg sajma turizma u Budimpešti bio je na aktivnom odmoru, tačnije cikloturizmu, kao vidu turizma koji poslednjih godina zauzima veoma važno mesto na svetskoj mapi.

Posetiocima sajma bila je predstavljena turistička ponuda Grada Sombora kroz štampane i video materijale, kao i tradicionalne proizvode udruženja „Staparska ruža“, somborskih vinarija, pivare Ravangrad, udruženja „Lavangrad“, saračke radionice „Đuran“, zanatske radionice „Janović“, a lepotu izložbenog prostora su upotnulili suveniri iz suvenirnice TOG Sombor kroz proizvode tradicionalnih i umetničkih zanata i izdanja hroničara Milana Stepanovića.

Posetioci iz Mađarske su na trećem mestu, kada su u pitanju posete stranih turista u AP Vojvodini i zadržavaju se u proseku 2,3 dana. U okviru nastupa na sajmu turizma, održano je „Vojvođansko veče“ u Ambasadi Republike Srbije u Budimpešti 4. marta sa ciljem unapređenja promocije vojvođanske turističke ponude u Republici Mađarskoj.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Praznične crtice: Veljko Šaponja – Dalmatinski podrum Siniše Vujakovića je institucija za grad Sombor i nas Dalmatince
Turistička organizacija grada Sombora – manifestacije za april

Kategorije

Izbornik