Kultura

Treće „Pesničanje“ dalo Kljajićevu novi jedinstven pečat kulture

 

  • U četvrtak, 21. marta, u Kljajićevu je obeležen Svetski dan poezije. U saradnji sa restoranom Trend i Amigo kafom posetioci su svoju kafu plaćali stihovima umesto novcem

Na ovu jedinstvenu inicijativu UG „Kulturna gerila“, pod sloganom „Plati kafu stihom“, Kljajićevo je postalo jedino mesto u Srbiji koje je ove godine na taj način obeležilo Svetski dan poezije.

Program je otvoren muzičkim delom u kom su Marijo Prpa i Rosana Dvoržak maestralno izveli „Pjesmo moja“ od Zdravka Čolića. Pesnici su u 3 kruga čitali po 2 ili više pesama. Bilo je raznih žanrova: preko savremene, rodoljubive, haiku do poezije za decu.

Muzičari su izvodili kultne r’n’r pesme, između ostalog i u čast 200 godina od rođenja pesnika Branka Radičevića, 30 godina od smrti Milana Mladenovića – frontmena grupe EKV i 40 godina od prvog albuma grupe Bajaga i instruktori.

Učestvovali su pesnici: Milan Potkrajac, Goran Blagojević, Borislav Kosanović, Maki Basara, Mošo Novković, Sara Novković Tepšić i muzičari Marijo Prpa i Rosana Dvoržak.

Organizatori večeri, UG „Kulturna gerila“, iza koje stoje Mošo Novković, Marko Zrinić i Sara Novković Tepšić, su prezadovoljni i ovim, trećim po redu, „Pesničanjem“ i najavljuju još događaja za tekuću godinu.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Treća promocija knjige DAMANATIO MEMORIAE Đure Vlaškalića
77. Opštinska smotra dramskog stvaralaštva u Sivcu

Kategorije

Izbornik