Sport

Treća DDOR olimpijska staza razigrala Sombor

 

  • Sinergijom prave posvećenosti Grada Sombora, Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije DDOR osiguranje, odziv učesnika treće ovogodišnje „DDOR olimpijske staze“ okupio je više od 700 učesnika. U toku takmičenja i proglašenja pobednika, Trg Svetog Đorđa je bio je pun dece, njihovih roditelja i sugrađana – takmičara, ali i navijača koji su ih bodrili. Ovim je cilj ove sad već tradicionalne manifestacije ispunjen kroz direktnu promociju olimpijskih vrednosti i bavljenja sportom kao negovanja ispravnog načina života. Nakon trosatnog takmičenja, najuspešnijim takmičarima su uručene nagrade. DDOR osiguranje je predalo i donaciju u vidu sportskih rekvizita osnovnim školama „Kiš Ferenc“ u Telečkoj i „Vuk Karadžić“ Sombor

Događaju je prisustvovao olimpijac Strahinja Stefanović, kajakaš i član Olimpijskog tima Srbije na Igrama u Tokiju 2020 i osvajač srebrne medalje sa Svetskog prvenstva 2019. Okupljenima su se obratili i nagrade su uručili i gospodin Antonio Ratković, gradonačelnik Grada Sombora, Antonja Nađ Kosanović, član Olimpijskog tima u Londonu 2012, član Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva i Aleksandar Milošev, direktor filijale DDOR osiguranja.

Glavni cilj “DDOR Olimpijska staze” jeste da promoviše vrednosti olimpijskog pokreta i da kroz interaktivnu fizičku aktivnost edukuje sve učesnike o istoriji Olimpijskih igara.

Antonio Ratković, gradonačelnik Grada Sombora, pozdravio je prisutne Somborce i izražavajući veliko zadovoljstvo što je manifestacija uspela rekao:

  • Hteo bih da se zahvalim DDOR-u, Olimpijskom komitetu, Sportskom savezu na organizaciji ovako lepe manifestacije u našem gradu Somboru. Cilj ove manifestacije je promocija olimpizma i olimpijskih vrednosti. Drago mi je što ćete imati priliku da kroz edukaciju i poligone naučite više o olimpijskim sportovima kroz „Igru memorije“, „Kviz znanja“ i još mnogo toga. Zahvalio bih se svima što ste došli u ovolikom broju, i nadam se da ćete se dobro zabaviti.

Direktor Filijale DDOR osiguranja Aleksandar Milošev, dodelio je nagrade najboljim ekipama koje su učestvovale u „DDOR Olimpijskoj stazi“ i zahvalio se svim učesnicima.

  • DDOR je istorijski vezan za Sombor i prisutan kao podrška u svakodnevnom životu i radu Somboraca. Izuzetno sam srećan i ponosan što, kao predstavnik jednog od lidera u industriji osiguranja, ali i društveno odgovorne kompanije i dugogodišnjeg partnera Olimpijskog komiteta mogu da vas pozdravim uveren da će danas pobediti fer-plej, da će vam nova saznanja o olimpizmu biti interesantna i da ćete uz to i dobro zabaviti. Vrednosti DDOR se gotovo poklapaju sa olimpijskim i zato je veliko zadovoljstvo biti u prilici da se podele nagrade učesnicima koji su ih pokazali na našoj „DDOR Olimpijskoj stazi“ danas – istakao je gospodin Milošev.

Strahinja Stefanović se pre trke obratio prisutnima, zahvalio se Olimpijskom komitetu Srbije i DDOR osiguranju na pozivu da učestvuje u „DDOR Olimpijskoj stazi“.

  • Drago mi je da vidim toliko ljudi koji su tu da podrže projekat “DDOR Olimpijske staze”, koji za cilj ima promociju olimpizma i olimpijskih vrednosti. Smatram da je u današnje vreme digitalnih medija zaista potrebno da se organizuje više ovakvih događaja koji će kroz edukaciju i fizičku aktivnost približiti građanima olimpijske vrednosti i simbole. Sport i fizička aktivnost imaju mnogo zdravstvenih dobrobiti, a “DDOR Olimpijska staza” ujedno omogućava i kvalitetno provedeno vreme sa porodicom, prijateljima, kao i nova poznanstva.

Na kraju dodele medalja i nagrada najboljim učesnicima, Antonija Nađ Kosanović je uručila sportske rekvizite učiteljici Mirjani Sremčević u ime Osnovne škole „Kiš Ferenc“. Drugu donaciju je primila defektolog OŠ „Vuk Karadžić“, Jelena Zorić uz reči zahvalnosti kompaniji DDOR osiguranje i uverenje da će rekviziti podići kvalitet nastave u njihovim školama.

Antonija Nađ Kosanović, članica Olimpijskog tima u Londonu, dvostruka prvakinja Evrope u kajaku, trostruka evropska vicešampionka obratila se prisutnima:

  • Veliko je zadovoljstvo pozdraviti moje Somborce na ovom divnom događaju. Iz postignutih rezultata vidi se da učesnici osim spretnosti na poligonima pokazali i da su pametni prilikom rešavanja kvizova. Verujem da su svi učesnici zadovoljni i da ćemo imati prilike da se uskoro ponovo ovako družimo.

Uspeh „DDOR Olimpijske staze“ u 2022. godini u Somboru uz učešće više od 700 takmičara i nebrojeno navijača i posetilaca pokazatelj je interesovanja građana za Olimpijski pokret i velike podrške koju će Olimpijski tim Srbije imati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Time je ideja ove manifestacije u potpunosti ispunjena, jer su učesnici naučili nešto novo o olimpijskim vrednostima koje kroz partnerstvo dele nacionalni Olimpijski komitet i DDOR osiguranje.

Da podsetimo, u olimpijskoj 2021. godini, uz sve izazove koje je donela pandemija, Olimpijski komitet Srbije je u saradnji sa DDOR osiguranjem organizovao pet događaja „DDOR olimpijska staza“ u pet gradova Srbije. Ova takmičenja okupila su više od 1.500 učesnika koji su svojim znanjem i sposobnostima osvajali medalje i druge vredne nagrade. Takođe, više od 10 škola je dobilo nove sportske rekvizite koji će pomoći u promociji bavljenja sportom i zdravog načina života još od malih nogu. Na tragu ovih rezultata i pozitivnih efekata na društvo, Olimpijski komitet Srbije i DDOR osiguranje odlučili su da i u 2022. godini posete 5 gradova i u njih donesu duh olimpizma.

O terminu i lokaciji naredne „DDOR Olimpijske staze“ možete se informisati na ovom linku:

https://www.ddor.rs/ddor-olimpijska-staza/

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg medijskog projekta „Svi smo jedno-višejezično, vaš Novi Radio Sombor“ sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Fotoreportaža (3. deo): 6. Internacionalni turnir „Ivan Frgić – Žuti“ / Postolje, medalje, pehari, zajedništvo
Atletski klub MARATON doneo Somboru još jedan plasman među najbolja 3 u državi

Kategorije

Izbornik