Sport

Tijana Kabić treća na 10 kilometara na Beogradskom maratonu

 

  • Članovi Atletsko rekreativnog kluba “Somaraton“ Sombor redovni su učesnici najveće sportske manifestacije u našoj zemlji. Najviše uspeha imala je Tijana Kabić koja je u nedelji u kojoj je istrčala čuveni Bostonski maraton uspela da osvoji treće mesto na trci na 10 kilometara i na Beogradskom maratonu

U nedelju 23. aprila održano je 36. izdanje Beogradskog maratona koje je okupilo 10.500 trkača iz 65 zemalja. Novi rekord maratona i lepo vreme bili su najlepša slika koja je otišla iz glavnog grada Srbije.

Polumaratonsku distancu u dužini od 21 kilometara od Somboraca najbrže je istrčao Daniel Dieneš, a Beogradski polumaraton su istrčali i Robert Lalić, Dejan Nikolić, Zoran Nikolić, Aleksandar Martinović, Arpad Šarkezi kao i Biljana Vezmar i Maja Bodrožić koje su samo dan ranije bile učesnice Fruškogorskog polumaratona gde su prešle stazu od 33 kilometra.

Glavnu maratonsku trku u dužini od 42 kilometra istrčali su Suzana Filipović i Đorđe Vučković.

Dan ranije u hotelu Mona Plaza održan je sportski forum Beogradskog maratona na kojem su učestvovali organizatori trka. Svoje učešće imao je i Somborski polumaraton, a Damir Marković i Milan Kovačić su iskoristili priliku da čuju nove svetske trendove i da u direktnom razgovoru sa direktorom Beogradskog maratona Darkom Habušom unaprede saradnju dve trke.

Na već pomenutnom tradicionalnom Fruškogorskom maratonu koji je održan ovoga vikenda Miroslav Liščević je prešao srednji istočni maraton u dužini od 59 kilometara.

Istog vikenda Lazar Sanković i Milica Stojšić istrčali su zahtevnu stazu Heidelberg polumaratona, sa čak 360 metara kumulativnog uspona na 21.1km.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

36. Beogradski maraton dočekao najbolje u svetu i doneo dva nova rekorda
Somborske Inannice Ivona i Kristina bez premca u Petrovaradinu

Kategorije

Izbornik