Sport

Tijana Kabić i Damjana Perenčević na pobedničkom postolju Noćnog maratona u Novom Sadu!

 

  • U subotu 24. juna u Novom Sadu je održano 14. izdanje Trke Noćnog maratona koji svake godine okuplja trkače – noću sa startom u 22 časa što ovu trku čini specifičnom. Proslava Međunarodnog dana Dunava obeležena je i ovom tradicionalnom manifestacijom koja se upravo i trči kejom pored najveće reke koja protiče kroz našu zemlju

Atletsko rekrativni klub ‘‘Somaraton‘‘ Sombor je šampionski nastupio na ovoj trci. Dve najbrže dame Sombora – Tijana Kabić i Damjana Perenčević nastupile su na najkraćoj deonici od 5 kilometra. Još jedan ‘‘epski‘‘ duel između dve sjajne trkačice ovoga puta je pripao Tijani Kabić koja je trku završila na vicešampionskoj poziciji dok je Damjana Perenčević sa svega 27 sekundi zaostatka za klupskom koleginicom, trku završila na trećem mestu. Stazu na 5 kilometara istrčali su i Branko Nenadić, Jelena Stanimirović, Danica Grujić Firanj i Mina Bošnjak.

Polumaratonsku distancu u dužini od 21 kilometra istrčali su Zoran Nikolić, Nedeljko Katić, Bogdan Nikolić,  a od dama Jelena Perenčević i Vesna Bjelan, koja je osvojila i prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji.

Najtežu atletsku disciplinu, maraton i to 42 kilometra po mraku, istrčao je Somaratonac – Damir Milankov.

Istog vikenda u prelepom prirodnom ambijentu Ovčarsko Kablarske klisure održan je Festival zdravog duha. U dva dana sportskog festivala održane su klasične trke, akvatlon kao i planinske – trail trke. Atlesko rekreativni klub ‘‘Somaraton‘‘ nastupio je u subotu na trci od 5 kilometara koju su uspešno istrčali Aleksej Tutuš i Aleksandar Marković, dok je Milan Kovačić istrčao trku od 11 kilometara. Polumaraton kroz prelepu klisuru istrčali su Miroslav Liščević, Dejan Nikolić i Damir Marković. Dan kasnije na planinskoj – trail trci u dužini od 12 kilometara sa usponom vrh Kablara nastupili su Dejan Nikolić i Milan Kovačić.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

„Oktagon bet“ pobednik turnira Sombor kup 2023
Otvoreno prvenstvo grada u basketu „Sombor 3×3“

Kategorije

Izbornik