Sindikat

Tihomir Stanić, glumac: DIŽI MINIMALAC!

 

„Zato što je to minimum solidarnosti za veliki broj ljudi koji od minimalca žive.“ – Tihomir Tika Stanić, glumac
Odgovori pojedinaca, predstavnika institucija, organizacija, asocijacija, fondacija, donosioca i predlagača odluka i svih relevantnih društvenih činilaca u Srbiji na zajedničko pitanje: Zašto vi mislite da današnja minimalna zarada nije dovoljna za dostojanstven život?
Oba reprezentativna srpska sindikata, Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“ i Savez samostalnih sindikata Srbije i Centar za politike emancipacije pozvali su prvi put zajedničkim saopštenjem za javnost, objavljenim u svim medijima, 14. jula ove godine: 
sve građanke i građane Srbije, društvene pokrete i nevladine organizacije da podrže zahteve sindikata za podizanjem minimalne zarade do nivoa minimalne potrošačke korpe na predstojećim pregovorima o minimalnoj ceni rada, koji će biti održani u okviru Socijalno-ekonomskog saveta, kako je navedeno – tokom ovoga leta.
Podržite sindikate u predstojećim pregovorima o minimalnoj ceni rada za 2022. godinu. Minimalac ne sme biti manji od minimalne potrošačke korpe – napominju inicijatori u okviru aktuelno tekuće kampanje.
Tagovi: , ,

Povezani članci

Foto-izjava: Dragan Čabrić, čelnik Granskog sindikata uprave, pravosuđa, odbrane i policije NEZAVISNOST
Fond Liceulice: DIŽI MINIMALAC!

Kategorije

Izbornik