Najnovije

Tanja Banjanin oduševila Somborce na ulasku u novu godinu

 

  • Glavna zvezda novogodišnje noći Tanja Banjanin, tokom gotovo dvočasovnog programa, razglalila je srca brojne publike koja je ispunila glavni somborski trg

Rođena Bečejka, koja živi u Novom Sadu i svakodnevno vozom putuje na posao u Ministarstvo kulture gde je zaposlena, ipak, muzika je njeno prvo slovo azbuke. Svojim raskošnim vokalom uspela je da drži atmosferu pred nekoliko generacija Somboraca i gostiju pred prepunim Trgom Svetog Trojstva.

  • Nisam prvi put u Somboru, ne da se dodvoravam, ali Sombor je zaista naš predivan grad, u koji se uvek rado vraćam, utisak je uvek podjednako lep – rekla je u intervjuu za naš portal i da joj je drago što je došlo ovoliko ljudi.

Pripadnici nekoliko generacija s osmesima koje im je izmamila na lice, pevušili su s popularnom Tanjom njene hitove, Ljubav ima ime, Da li si dovoljno jak, Početak priče, Gubim te, a kulminacija je nastala kada je nakon ponoćnog odbrojavanja zapevala u horu s publikom Ja činim sve, pobedničku pesmu s festivala Pjesma Mediterana u Budvi 1997. Sa tih letnjih festivala na crnogorskom primorju na kojima je osvajala redovno i nagrade za interpretaciju, nosi najlepše uspomene.

  • Mislim da je generalno pad što se tiče pop muzike tiče, uopšte i slušanosti, i grubo rečeno i proizvodnje pa samim tim nema ni puno pevača za koje ljudi znaju, mada ja verujem da ima dece koja rade „po garažama“, što je lepa vest – rekla je Tanja na naše pitanje zašto danas ne  više istaknutijih izvođača bilo grupa bilo solista, kao kada je ona počinjala, pre skoro tri decenije.

Zašto je Srbija izgubila festivale koji su bili dobra promocija za novu pesmu?

  • Mislim iz istog razloga, ne neguje se ta pop muzika u dovoljnoj meri, a zašto je tako ne mogu reći, prosto sistemski su postavljene takve stvari verovatno.

Tanja priznaje da je u početku imala predrasude prema festivalima, ali oni su ipak pravo mesto za okupljanje raznih pevača, izvođača, tekstopisaca, autora, novinara, ceo muzički svet se okupi na jednom mestu i kaže, to bude veoma lepo susretanje.

Da li je zato, moguće vratiti vreme, recimo MESAM-a?

  • Mislim da ni ne treba vraćati vreme, ja mislim da treba ići u korak sa vremenom.

A to je, po Vama…?

  • Pa nisu samo ovi klinci, treperi, oni su dobrodošli, ali smatram da svaku muziku treba negovati. i treba da postoji konstanta kojom smo ih mi „kupili“, bar kad je u pitanju pop muzika. Pravo da vam kažem nisam ni ja pametna što se toga tiče, radim onako kako treba, i da je po nekim mojim kriterijumima kvalitetno, slušljivo, nadam se (kroz srdačan smeh).

O planovima?

  • Hoću da izdam jedan singl, sad već u novoj godini, novost je da sam ja sama napravila tekst i muziku pa ćemo da vidimo. Javiću vam detalje, naravno, na vreme.

Uživo savršena jednostavnost krasi Tanjinu ličnost, atipična zvezda, na sceni se zahvaljujući i svom muziučkom obrazovanju, vešto sjedinjuje s najkomplikovanijim notama koje su za nju davno otkrivena tajna. Publiku je zato obradovala i izvođenjem najvećih hitova nezaboravnih, legendarnih Tine Tarner, Džordža Majkla, pa Josipe Lisac…

A na konstataciju da je od pojavljivanja prve dame vojvođanske zabavne muzike Ljiljane Petrović, naše prve predstavnice na Pesmi Evrovizije 1961. godine, trebalo da prođe toliki niz godina da se pojavi jedna nova prva dama – Tanja Banjanin u inače poznato – raspevanoj Vojvodini, ona nam je odmah uputila „demanti“, rekvaši:

  • A pa imate tu jednu Kseniju Mijatović, pa Cecu Slavković, ima, ima što se Vojvodine tiče, samo treba više ulagati u taj kvalitet.

Srdačno smo se pozdravili uz najlepše novogodišnje želje da saradnja a i prijateljstvo sa srdačnom i predusretljivomTanjom, budu nastavljeni.

Tanjin prenos pozitivne energije nikoga ne može da ostavi ravnodušnim, pa je usledilo fotografisanje i osmesi za trajnu uspomenu na nezaboravnu, prvu noć u 2024. u Somboru.

Dopunimo, da je Novu godinu i sve najbolje u njoj brojnim građanima, u ime organizatora, Turističke organizacije grada Sombora, srdačno čestitala direktorica Zdenka Mitić.

Fotografije:  Srđan Ačanski


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Intervu – „Razgovor s povodom“ s Tanjom Banjanin možete da slušate i na linkovima radijskih portala u programu Novog Radio Sombora:

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Ko je sve rođen poslednjeg dana u godini, 31. decembra
Rođen je Ognjen – prva beba u somborskom porodilištu u 2024.

Kategorije

Izbornik