Kultura

„Pesničanje“ u Kljajićevu za sva vremena

 

  • Poslednjeg petka u 2023. uveče se u Domu kulture Kljajićevu tražila stolica više! Prisutni kažu da ne pamte ovakvu posećenost jednom kulturno-umetničkom događaju

Osnivači UG „Kulturne gerile“: Mošo Novković, Marko Zrinić i Sara Novković Tepšić dočekali su učesnike i goste u novogodišnjem ambijentu i toploj atmosferi kao u omiljenom kafiću, a neki kažu i kao kod kuće. To nam je i bila namera.

Puštale su se ploče (zaista!), a nakon 7 uveče „Pesničanje“, kako su originalno nazvali ovaj nesvakidašnji događaj, program  je otvorila Rosana Dvoržak numerom „Gitaro, druže moj“ nezaboravne zvezde domaće zabavne muzike Ljiljane Petrović, zatim je Sara pozdravila sve prisutne i najavila program.

Prva je nastupila pesnikinja Vanja Vulin Smiljić, a zatim Mošo Novković, Rosana Dvoržak, Borislav Kosanović, Mila Drakulić, Nikola Krivokuća i Sara Novković Tepšić.

Pesnici su se predstavili, pročitali po svoje dve pesme, a zatim su Marijo Prpa i Rosana Dvoržak otpevali i odsvirali po pesmu na gitarama.

Program je trajao oko 2 sata, sastojao se od čitanja po 2 pesme u 3 kruga i kratkog uvoda svakog učesnika, koji su se postarali da veče bude što interesantnije.

Nakon svakog kruga muzičari su izvodili po jednu pesmu koja je bila iz Ex Yu repertoara.

Na kraju zvaničnog programa osnivači su pozvali sve prisutne na koktel kako bi nastavili druženje uz ketering i još muzike. Veče je bilo izuzetno emotivno, interakcija između publike i izvođača odlična, a ni zabave nije izostalo.

Sa većinom okupljenih smo uspeli da prozborimo koju reč i rekli su da jedva čekaju sledeće „Pesničanje“.
A i mi, osnivači, takođe.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Srpska čitaonica „Laza Kostić“ u Somboru zablistala novim sjajem
Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ Sombor: Dometi 194-195

Kategorije

Izbornik