Sport

Talenti Kajakaškog kluba Sombor osvajaju i Savu!

 

  • Šabac je bio domaćin 3. kola Mini kajak, Pionirske i Lige olimpijskih nada srednje julske subote (16. jul) i ako bismo se izrazili terminom jednog drugog sporta (alkarstvo), predstavnici Kajak klub Sombor još jednom su pogodili „tačno u sridu“ / sredinu, centar, pun pogodak!

U konkurenciji devojčica 2010/2011. godišta, posada K4 na deonici 500 metara u sastavu: Una Bošnjačić-Anastasija Kostić-Helena Ivković-Milica Bosnić nije imala premca. Novo zlato i osvajanje 1. mesta, ujedno novi podstrek, sticanje iskustva, po sistemu, što više takmičenja – to više pobeda!

Srebrnu medalju zaslužila je u nadmetanju devojčica, 2010. godišta u trci K1 na 1000m Una Bošnjačić. Još jedna medalja za Kajak Sombor: devojčice 2011. godište, K1 na 1000m, Anastasija Kostić, osvaja 3. mesto.

Zapaženi su bili startovi i ostalih reprenzenata jednog od najmlađih ali već u rangu onih klubova sa mnogo više „staža“: Heleni Ivković i Milici Bosnić (kategorija devojčice, 2011. godište, K2, 500 m), za nijasnu je izmaklo odličje (4. mesto), dok su Milan Medić-Mihajlo Kukić (dečaci, 2011. K2 – 500m) takođe zauzeli plasman u top-10, sedmom pozicijom.

Pohvale zaslužuju i, u trci Pioniri – K2 500m posada Emil Budimčević-Nemanja Paštrović bili su petnaesti, uspešni i u jednosedima – dečaci K-1 na 1000m Milan Medić 16. a Mihajlo Kukić 22. mesto, kao i pioniri K-1 1000m Nemanja Paštrović 26, Emil Budimčević 29. mesto.

Bravooooo deco!!! – kratko je dajući im novi stimulans, pozdravila najnovije uspehe svojih talentovanih takmičara, njihov trener Antonija Nađ Kosanović, koja po svemu sudeći nakon sopstvene višegodišnje svetske sportske karijere dobija i u svojoj novoj uspešnoj ulozi, kao stručnjak, dostojne naslednike kojima može da se posle svakog takmičenja kao i ovom prilikom u zahtevnim trkama, na reci Savi, ponosi.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

ARSU Sledi ME: Postani i ti nordijac!
Mihajlo Katanić, AK Maraton Sombor među najboljim atletičarima Balkana!

Kategorije

Izbornik