Najnovije

Svi putevi vodili na Regeneraciju Dunava 2022

 

  • Ekološko-muzički festival „Regeneracija Dunava“, koji slavi reku Dunav i prirodu našeg kraja, Specijalni Rezervat Prirode „Gornje Podunavlje“, UNESCO Rezervat biosfere „Bačko Podunavlje“ i Prekogranični rezervat biosfere „Mura-Drava-Dunav“ održan je proteklog vikenda, od četvrtka 30. juna do subote 2. jula, u Bačkom Monoštoru

I ove godine, posetioci su imali prilike da učestvuju u brojnim aktivnostima u vezi sa prirodom, edukacijom i muzikom, sa akcentom na SRP „Gornje Podunavlje“ i UNESCO Rezervatu Biosfere „Mura-Drava-Dunav“.

Tokom dana, realizovane su projekcije filmova u sklopu Filmskog festivala „Slobodna zona“ – filmovi: „Ja sam Greta“, „Moja tata hot dog“ i „Fejt i Branko“, dok je poslednjeg dana festivala emitovan film „Bite of paradise“ u organizaciji benda „Brain Holidays“ iz Zagreba, koji je istog dana imao i nastup na festivalu. Veliku pažnju privukla je i radionica najabingi bubnjeva „Sounds of freedom“, koju je vodio umetnik poznatiji kao Dobri duh. U subotu, 2. jula, organizovan je drugi intenzifikacioni trening Dunavskih vodiča, kojeg su vodili Ivana Ćuruvija, Miloš Ćuruvija i Siniša Marček.

Muzički program festivala odvijao se na dve bine, sa nastupima izvođača iz Srbije, Hrvatske i Slovenije: Kalibal & Apokalipsound system, Lewangz, Barabadub sound system, Martineez selecta, Lu Frequency, Gigatron, Dub Asylum, Haris Pilton, Fusnote, Kali Fat Dub, C-Critz, Zola, Mefa SVS, Prancing D., “Sounds of freedom” – powered by Bam Bam kolektiv, Brain Holidays i Ruski lekari.

Regeneraciju je organizovalo UG “Podunav” Bački Monoštor, uz podršku Grada Sombora.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Završena međunarodna regata „Vode Vojvodine“
Gradsko udruženje penzionera Sombor obeležava redak jubilej 75 godina uspeha i rada

Kategorije

Izbornik