Najnovije

Svetski savet zaposlenih kompanije Michelin: Profit uz očuvanje životne sredine

 

  • Svetski savet zaposlenih kompanije Michelin ove jeseni održan je 27. i 28. septembra u sedištu tog industrijskog giganta u Klermon Feranu, u Francuskoj

Sastanku održanom u istraživačkom centru “Ladu” prisustvovali su predstavnici radnika iz 19 zemalja gde Michelin danas ima svoje fabrike. Radnike preduzeća “Tigar Tyres“ Pirot predstavljao je glavni poverenik fabričkog sindikata “Nezavisnost” Dragan Ivanov.

Prema rečima Ivanova, prezenteri na dvodnevnom skupu bili su predstavnici menadžmenta Michelina koji su govorili na pojedine teme iz poslovne kompanijske vizije i politike razvoja, o programima održivosti, inovacijama, istraživanjem zahteva i potreba tržišta… Posle svake prezentacije otvarana je diskusija uz mogućnost postavljanja pitanja i davanja predloga. Ivanov kaže da je posebnu i možda najveću pažnju učesnika privukao projekat 3P (People, Planet, Profit) koji je baziran na ostvarivanju profita uz očuvanje životne sredine i kvaliteta života ljudi.

Članovima Saveta se obratio i Tom Grinter iz centrale Svetske sindikalne asocijacije Industriall Global, a na svečanoj večeri sindikalni predstavnici su imali mogućnost da razgovaraju i sa Žan – Klodom Patsom, direktorom ljudskih resursa Grupacije Michelin, kome je Ivanov ukazao na neka pitanja u fabrici “Tigar Tyres” u Pirotu.

Michelin je već dugo svetski sinonim za automobilske gume. Nastala 1889. godine. kompanija drži vodeću poziciju na svetskom tržištu u oblasti pneumatika. U toku svoje dugogodišnje tradicije koju karakteriše stalni rast proizvodnje i širenje porodice Michelin je preuzeo i izgradio brojne fabrike u Sad, Poljskoj, Japanu, Francuskoj, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Srbiji, Kanadi, Brazilu, Australiji, Tajlandu, Indoneziji… i drugim zemljama širom planete.

Novinar: Svetozar Raković

Izvor: UGS „Nezavisnost“


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Na području Policijske uprave u Somboru evidentirano osam saobraćajnih nezgoda
Srpska čitaonica „Laza Kostić“ Sombor uskoro u novom ruhu

Kategorije

Izbornik