Mladi

PSIHOZON Sombor: Korisne radionice za mlade o mentalnom zdravlju

 

  • Tokom oktobra, u Centru za razvoj i unapređenje društva PSIHOZON Sombor održali su radionice o mentalnom zdravlju za mlade u saradnji sa somborskim srednjim školama: u Gimnaziji „Veljko Petrović“, Srednjoj ekonomskoj školi, Srednjoj školi „Sveti Sava“, Srednjoj poljoprivredno prehrambenoj školi i Muzičkoj školi „Petar Konjović“

Radionice su imale za cilj informisanje i edukovanje mladih o načinima zaštite, unapređenja i očuvanja mentalnog zdravlja mladih, odnosno, da mladi bolje prepoznaju faktore koji mogu da vode narušavanju mentalnog zdravlja, šta može dobro da utiče na naše mentalno zdravlje, prepoznavanju i kanalisanju emocija kao što je bes i slično. Učenici su bili veoma zainteresovani za obrađene teme.

Radionice su održane uoči 10. oktobra, kada inače sada već tradicionalno (od 2016.godine) obeležavamo Svetski dan mentalnog zdravlja-10.oktobar u Somboru. Održana je i radionica sa mladima-volonterima u PSIHOZONU, koji su ujedno i učestvovali na javnoj akciji obeležavanja ovog značajnog datuma.

Autorke i realizatorke radionica su Saša Stojšić, psihološkinja i psihoterapeutkinja i Milica Lugumerski, master psihološkinja i psihoterapeutkinja u edukaciji.

Galerija:

Aktivnosti su podržane od strane Grada Sombora u okviru Psihozon-skog projekta „Psihološko savetovalište za mlade u 2023.god.“/LAP za mlade.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

U toku besplatno psihološko savetovalište za mlade u somborskom PSIHOZON-u
SEC: Likovni konkurs za decu osnovnoškolskog uzrasta “Iskorak iz nasilja”

Kategorije

Izbornik