Najnovije

Sve brže – brzoj saobraćajnici Bački Breg – Nakovo

 

  • U utorak, 7. februar gradonačelnik Sombora Antonio Ratković učestvovao je na sastanku Radne gupe zadužene za praćenje realizacije projekta brze saobraćajnice Bački Breg – Nakovo

Realizacija ove brze saobraćajnice, u dužini od 175 kilometara, povezaće dva granična prelaza, Bački Breg kod Sombora i Nakovo kod Kikinde i šest vojvođanskih lokalnih samouprava u Bačkoj i Banatu – Sombor, Kulu, Vrbas, Bečej, Novi Bečej i Kikindu.

Sastanku su prisustvovali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predstavnici pokrajinskih institucija, gradova i opština kroz koje će prolaziti trasa brze saobraćajnice i arheolozi.

Ratković je izvestio članove Radne grupe o toku postupka eksproprijacije na deonici Bački Breg – Sombor i o rokovima za završetak urbanističkog projekta za deonicu Sombor – Kula. Istakao je značajno to što je Sombor daleko odmakao sa aktivnostima u vezi sa planiranom izgradnjom brze saobraćajnice i izrazio zahvalnost svim vrednim ljudima koji rade na ovom veoma značajnom projektu čiji radovi će uskoro da otpočnu na teritoriji Grada Sombora.

  • Izgradnjom ove saobraćajnice stvaraju se uslovi za prekategorizaciju i proširenje graničnog prelaza Bački Breg i za teretni saobraćaj. izmeštanje tranzitnog saobraćaja iz naseljenih mesta, ostvarivanje brže veze sa međunarodnim koridorom – autoputem E-75 i ostalim mestima pokrajine, te mogu da naglasim da će ova saobraćajnica postati jedan od glavnih pokretača razvoja Sombora i Zapadnobačkog upravnog okruga – istakao je Ratković.

Ministar Vesić je podvukao da izgradnja ovog puta nije važna samo za Srbiju, već i za Evropsku uniju, s obzirom da predstavlja najbržu vezu između Mađarske i Rumunije, što implicira na veliku frekventnost buduće brze saobraćajnice.

  • Svaki auto-put ili brza saobraćajnica nisu samo saobraćajno povezivanje, već znače nove investicije, radna mesta, bolji standard građana, mogućnost za razvoj turizma – zaključio je Vesić.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Grad Sombor: Raspisan 2. krug prikupljanja ponuda u oblasti poljoprivrede
U nastavku akcije Armagedon uhapšeno osam osoba

Kategorije

Izbornik