Najnovije

Štrajk zaposlenih u „Somborskim novinama“

 

Uoči izlaska novog broja, kao i svakog petka u proteklih 69 godina, tako i drugog martovskog ove godine, 10. marta, iz kolektiva kolega u nedeljniku „Somborske novine“ stiglo nam je saopštenje koje prenosimo u celosti

  • Poštovane kolege,

Sutrašnji broj „Somborskih novina“ ni po čemu ne zaslužuje da se nazove brojem, jer se osim čitulja, malih i poslovnih oglasa, u njemu neće moći pronaći druge informacije značajne za građane, iz razloga što su zaposleni u „Somborskim novinama“ jednoglasno odlučili da pokrenu štrajk.

Kolektiv „Somborskih novina“ bio je primoran da se odluči na ovakav radikalan potez, iako se mesecima borio da do toga ne dođe i da pre svega naši čitaoci ne ostanu uskraćeni za informacije.

Nažalost, zaposleni u „Somborskim novinama“ već mesecima ne primaju zarade, a razgovori sa direktorom nisu doveli do toga da se problem reši.

Zbog toga u sutrašnjem broju objavljujemo samo plaćene strane kako bismo ispoštovali svoje stranke i poslovne partnere, a kako će biti u budućnosti, u ovom momentu ne znamo.

Zbog svega navedenog kolektiv „Somborskih novina“ svoje čitaoce moli za razumevanje i podršku, te da nam oproste ovaj potez na koji smo se teška srca odlučili i što nismo mogli bar ovaj primerak novina da podelimo besplatno.

Svi građani koji žele da nam pruže podršku mogu doći sutra u 9 časova ispred šaltera „Somborskih novina“ (ulica Laze Kostića), gde ćemo razgovarati sa čitaocima i iskazati svoje nezadovoljstvo situacijom u koju smo dovedeni.

  • Kolektiv „Somborskih novina“

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Đaci Gimnazije „Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura prvi otkrili povratak Novaka Đokovića u Srbiju
Štrajk: Somborske novine prvi put posle 69 godina izašle danas bez informacija

Kategorije

Izbornik