Ekonomija

Stigla najnovija potvrda kvaliteta za vino “Pesak sivi” Vinarije Vrt

 

  • Od 1. do 4. septembra na Beogradskom sajmu u okviru četvorodnevnog Wine Vision Međunarodnog sajma vina, hrane i turizma predstavljeno je oko 150 vinarija iz Srbije, regiona i sveta, kao i 60 uvoznika vina, te 16 destilerija. Ovaj projekat odvija se u okviru inicijative Open Balkan, pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, kojom se promoviše otvoreni Balkan. Uz susrete izlagača vina, trgovaca i predstavnika HoReCa sektora, masterklas predavanja i radionica, održano je ocenjivanje vina Open Balkan Wine Trophy

Upravo na ovom ocenjivanu, značajan uspeh i potvrdu nespornog kvaliteta ostvarila je naša Vinarija Vrt iz Riđice, čije je vino PESAK SIVI Pinot Riđo 2021 osvojilo veliko priznanje, proglašeno je za najbolje u kategoriji belih vina.

Medalja na ovom eminentnom takmičenju predstavlja izuzetan uspeh, kao što smo već naveli, još jednu potvrdu kvaliteta – vina iz ove vinarije nižu medalje za kvalitet na kojem god se takmičenju pojave.

Napomenimo samo da je na Balkanskom festivalu vina održanom u Sofiji od 16. do 18. juna, ova vinarija za isto vino odnela takođe prestižnu nagradu. Vino je tada osvojilo Zlatnu medalju u kategoriji belih vina, o čemu ste takođe mogli da čitate na našem portalu.

Veoma intersantna je bila zamisao organizatora da čitav program bude predstavljen kroz velike štandove tematske hale, te dodatne programe,  gde su posetioci osim degustacije vina mogli da saznaju više o istoriji i poreklu, kao i o samom procesu proizvodnje, te vrstama vina i načinu njegove konzumacije.

Sajam je za posetioce otvoren od 12 do 20 časova u petak, subotu i nedelju (do 19 časova), tako da požurite ako želite da posetite ovu manifestaciju – imate vremena još do sutra.

Media attention and coverage: Novi Radio Sombor
(All copyrights of any further publication of this section and its entire content posted on the portal of Novi Radio Sombor without the request and permission of any party or individual are protected and retained by all relevant legal mechanisms)
accompanied by: Srdjan Acanski, B.Sc

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Marko Čadež u Tešnju, Bosna i Hercegovina: Potrebno brže rešavati nedostatak radnika na Zapadnom Balkanu
Kompanija MEGGLE Srbija povećanjem otkupne cena mleka jača partnerstvo sa kooperantima

Kategorije

Izbornik