Sport

Stefan Liščević (RK Radnički Sombor) seniorski osvajač Kupa Srbije

 

  • Prošlog vikenda, 10. aprila u Valjevu je održan Kup Srbije za seniore u rvanju grčko-rimskim stilom. Zlatnom medaljom okitio se prvotimac Rvačkog kluba Radnički Sombor Stefan Liščević u kategoriji do 63 kg

Stefan je imao 5 mečeva koje je sve rešio u svoju korist tehničkim tušem već u prvoj rundi i pokazao da je bez premca u toj kategoriji. Sledeće takmičenje koje predstoji Liščeviću je Prvenstvo Srbije sredinom maja i ako se tu popne na najviše postolje, velike su šanse da bude deo reprezentacije Srbije koja će nastupiti u septembru na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

U istoj kategoriji nastupio je David Novič koji se u borbi za bronzu povredio i zauzeo 4. mesto. Milan Tolić u kategoriji do 60 kg ostaje bez plasmana.

Istog vikenda, sedmorica takmičara somborskog Radničkog učestvovala su na Međunarodnom turniru „Kup Sarajeva 2022“ u organizaciji prijateljskog kluba „Bosna“ iz Sarajeva. Startovalo je čak 117 takmičara iz 5 država. Najtrofejniji somborski sportski klub predstavljali su: Adrian Dobi-1. mesto, Milan Tolić-2. mesto i 3. mesta su osvojili: Nikola Gunj, Srećko Malbaša, David Mazinjanin i Srđan Todorović. Krsitian Dobi je osvojio 5. mesto.

  • Zadovoljan sam učinkom naših mladih rvača koji su opravdali očekivanja na izuzetno jakom turniru – izjavio je predsednik Kluba Vladimir Krstić.

Galerija: 1-2) Osvajač Kupa Srbije Stefan Liščević uoči finala i u akciji tokom šampionskog meča; 3) Grupna fotografija sa Kupa Sarajeva ’22

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Somborske Inannice: Novi uspesi, zlatne medalje
Ђуро Борбељ уз победу у Бечеју добио позив за припреме са атлетском репрезентацијом Србије

Kategorije

Izbornik