Ekonomija

Novogradnja u Srbiji oko 200 hiljada dinara (1.700 evra) po kvadratu

 

  • Prema poslednjim podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna cena stanova novogradnje u Republici Srbiji u prvom polugodištu 2022. godine iznosila je 200.989 dinara, što predstavlja povećanje od 11,7% u odnosu na I polugodište 2021. godine

Cene stanova u posmatranom periodu kretale su se u intervalu od 53.424 dinara po kvadratnom metru u Bujanovcu do 418.371 dinar u beogradskoj opštini Savski venac.

Posmatrano prema opštinama, najviše cene novoizgrađenih stanova zabeležene su u beogradskim opštinama, gde je prosečna cena u gradskim naseljima povećana 14,8% u odnosu na isti period prethodne godine i iznosila je 290.275 dinara po m². Osim beogradskih opština, po visokim cenama izdvojile su se i Čajetina, Novi Sad, Vrnjačka Banja, Zrenjanin, niška opština Medijana, Pančevo, Šabac, Negotin, Užice i Čačak.

Na teritoriji Grada Sombora cene stanova su od četiri, u trećoj, pretposlednjoj kategoriji u visini od 80 do 100 hiljada dinara (oko 765 evra) po kvadratnom metru.

Površina prodatih novoizgrađenih stanova u proseku je iznosila 57 m².

U slajdu ispod teksta možete da pogledate mapu Srbije: cene stanova novogradnje po opštinama/gradovima, I polugodište 2022.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

 

Tagovi: , ,

Povezani članci

Autorski tekstovi: Reproduktivni poremećaji kod preživara
JVP „Vode Vojvodine“ tokom ove nedelje organizuje prijem za obveznike naknade u Somboru

Kategorije

Izbornik