Obrazovanje

Srednja ekonomska škola Sombor uspešno na kraju još jednog značajnog međunarodnog projekta

 

  • Srednja ekonomska škola Sombor iz Srbije, Agrupamento de Escolas de Barcelos iz Portugalije i Stredna odborna skola iz Slovačke su uspešno učestvovale na Erasmus+ pozivu Call 2019 Round 1 KA2 – Cooperation for innovation and the exchange of good practices, KA202 – Strategic Partnerships for vocational education and training. Zahvaljujući ovom novom svom uspehu, Srednja ekonomska škola Somboru u ponedeljak, 17. juna organizator je Zatvarajuće konferencije projekta finansiranog u okviru Erasmus+ programa

Biće ovom prilikom prisutni uvaženi gosti, predstavnici partnera škole, iz Slovačke i Portugalije, ali i škola gostiju kako iz Srbije, tako i iz inostranstva. Konferencija će biti održana na Dida Hornjakovom salašu s početkom u 12 časova.

Donosimo i pojedinosti. Školama je odobren zajednički projekat pod nazivom „Caterers On The Run” Referencijalni broj projekta je: 2019-1-RS01-KA202-000847. Trajanje projekta: 1. oktobar 2019 – 31. avgust 2022.

Partneri na projektu su: Vodeći aplikant SRB: Srednja ekonomska skola Sombor, Sombor, Srbija Partner SVK: Srednja Stredna odborna skola, Banska Bystrica, Slovačka. Partner PRT: Agrupamento de Escolas de Barcelos, Barcelos, Portugal.

Priručnik Ketering usluga nastao je kao rezultat saradnje sve tri škole sa namerom da učenicima stručnog obrazovanja profila kuvara, konobara, pekara, poslastičara i preduzetništva pruži mogućnost da teorijski i praktično nauče osnove ketering usluge i time ojačaju svoje ključne kompetencije. Priručnik je podeljen na tri celine koje omogućuju korisnicima sticanje znanja i veština iz određenih oblasti keteringa i preduzetništva: 1. deo – segment kuvarstva i usluživanja kao dela ponude ketering usluge, 2. deo – segment pekarstva i poslastičarstva kao dela ponude ketering usluge, 3. deo – segment preduzetništva kao dela ponude ketering usluga.

Cilj je da se osnaže i unaprede kompetencije nastavnika stručnih predmeta u školama ugostiteljskih i preduzetničkih profila i da se učenicima kroz dodatnu nastavu omogući da steknu znanja i veštine koje će im olakšati i pružiti bolje šanse u pronalaženju posla ili pokretanju sopstvenog biznisa.

Dodatne informacije o projektu Ketering usluga, ciljevima projekta i sadržaju priručnika možete pronaći na internet adresi i zvaničnoj fejsbuk stranici. Pristup je beplatan, kao i korišćenje postavljenih priručnika.

Piše: Melita Danilović

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

CSU Sombor: Kvalifikaciono takmičenje srednjoškolaca Vojvodine za kviz Koliko se poznajemo
CSU Sombor domaćin još jedne značajne obuke – Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje

Kategorije

Izbornik