Najnovije

Somborsko Udruženje starih zanata “SOVOJ“ poziva na promociju tradicionalnih vrednosti

 

Od naše prijateljice Edite Benedikt Racić, danas nam je stiglo prijatno iznenađenje – poziv na Božićno-novogodišnju promociju Udruženja starih, umetničkih zanata i domaće radinosti ’’SOVOJ’’ Sombor, u Dečjem odeljenju Gradske biblioteke ’’Karlo Bijelicki’’ u Somboru u petak, 23. decembra u 10 časova

Ovo somborsko Udruženje nastavlja već četvrtu godinu otkako zvanično postoji, a čiji je Edita Benedikt Racić predsednica, tradiciju odvašnjeg somborskog kraja i šire regije kada je reč o popularnim a uvek aktuelnim, starim zanatima.

  • Nemate nikakvu obavezu, samo dođite da se družimo – odmah nas je ’’upozorila’’ Edita i dopunila: – Radovaćemo se susretu ali i da vidite kao i naši dobrodošli sugrađani i dragi gosti, šta smo sve samo u poslednje vreme pripremili, naročito u želji da mlađim naraštajima kroz naše radionice prenesemo veštine, upravo zarad tradicije očuvanja bogatstva starih zanata na somborskom području.

Protekle nedelje, među najnovijim primerima pozitivnih vrednosti inkluzije i međusobne solidarnosti, Udruženje starih zanata „SOVOJ“ Sombor posetilo je članove Udruženja slepih i slabodivih u prostorijama ovog udruženja, te ih tom prilikom upoznalo sa nekoliko starih zanata kao što su pletenje korpi od pruća vrbe, izrada sveća i knjigovezačkim zanatom.

  • Zaintetesovani članovi imali su mogućnost da se u ovim umećima oprobaju a za više od toga, saradnju nastavljamo od sledeće godine. Hvala im na ovoj divnoj radionici – zahvalili su se iz Udruženja slepih i slabodivih, na svojim stranicama na društvenim mrežama, u šta se možete uveriti i na jednoj od fotografija.

A mi smo ubeđeni da će novih lepih i fotografija i priča biti u izobilju, sve u želji da dalje medijski afirmišemo Udruženje ’’SOVOJ’’, kao i naravno sveopšte – tradiciju starih zanata Grada Sombora – svih naseljenih mesta i salaških naselja.

’’SOVOJ’’ Sombor susret zakazuje za petak, 23. decembra u 10 časova u Dečjem odeljenju Gradske biblioteke ’’Karlo Bijelicki’’ u Somboru.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Sindikati Ziđin Koper najavili protest za 27. decembar
Predstavljen prekogranični projekat “Turizam za sve“

Kategorije

Izbornik