Najnovije

Somborski većnici odobrili rapisivanje Konkursa za sprovođenje javnih radova u seoskim područjima

 

  • Gradsko veće grada Sombora održalo je juče 146. sednicu kojom je predsedavao gradonačelnik Antonio Ratković a na dnevnom redu se našlo 7 tačaka

Somborski većnici su odobrili rapisivanje Konkursa za organizovanje sprovođenja javnih radova u seoskim područjima u oblasti održavanja i obnavljanja javne infrastrukture i održavanja i zaštite životne sredine i prirode. Ovaj Konkurs jedna je od mera aktivne politike zapošljavanja koju Grad sprovodi u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. U gradskom budžetu za ovu meru izdvojeno je 12.700.000 dinara, za zapošljavanje 29 lica. Kroz sprovođenje javnog rada biće angažovana nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Sombor bez obzira na dužinu čekanja posla. Prioritet će imati kategorije teže zapošljivih lica sa prebivalištem u seoskim područjima sa teritorije Grada Sombora.

Gradsko veće je prihvatilo i predlog za dotaciju sredstava verskim zajednicama. Kao i prethodnih godina, Grad Sombor će nastaviti  podršku izgradnji i obnovi verskih objekata, za šta je u gradskom budžetu ove godine izdvojeno 16 miliona dinara. Ovim sredstvima će biti finansirano nastavak izgradnje pravoslavne crkve u Bezdanu, nastavak izgradnje pravoslavne crkve u Kljajićevu, rekonstrukcija Hrama Svetog Georgija u Somboru, nabavka i postavljanje zvona u rimokatoličkoj crkvi u Bezdanu i rekonstrukcija sakristije u rimokatoličkoj crkvi u Bačkom Bregu.

Prihvaćen je takođe predlog za raspodelu sredstava po Javnom pozivu za finansiranje programa odnosno projekata koji podstiču rad lovačkih društava i udruženja na teritoriji Grada Sombora, a koji su usmereni na staranje o lovištu, ulaganje u razvoj lovišta i unapređenje rada udruženja.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Na više lokacija u Somboru pronađeno 70 iregularnih migranata
Ispunjeni štrajkački zahtevi novinara Somborskih novina. Novine sutra normalno izlaze

Kategorije

Izbornik