Sport

Somborski polumaraton obara sve svoje rekorde

 

  • Tačno je mesec dana ostalo do 44. izdanja Somborskog polumaratona najstarije ulične trke u Srbiji i najmasovnijeg događaja u gradu. Pripreme za još jedan trkački klasik uveliko traju kako bi grad Sombor spremno dočekao veliki broj trkača i gostiju koji će u maju posetiti grad

U narednih nekoliko dana očekuje da broj prijavljenih pređe cifru od hiljadu učesnika. Osim maratonaca iz Srbije Sombor će ugostiti trkače iz Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Rusije, Grčke, SAD, Jermenije i Nemačke. Svoje učešće su potvrdili najbolji ‘‘dugoprugaši‘‘ iz Srbije i regiona. Tako da očekujemo, kažu organizatoru u ARK Somaraton, prvaka Srbije u maratonu Đuru Borbelja, Thunde Szabo iz Mađarske – učesnicu maratonske trke na Olimpijskim igrama u Rio De Ženeiru 2016. godine i druge elitne trkače. Takođe trku će trčati i Vladislav Špajzer pobednik četvrtog izdanja Somborskog polumaratona koji je pre 40 godina trčao ovu trku. Krug Somborice će i ovoga puta istrčati i gradonačelnik Sombora kao i mnogi drugi.

19. maja će se centralnim ulicama Sombora trčati polumaratonska trka ‘‘Gomex 21K‘‘, trka na 14 kilometara, trka na 7 kilometara kao i ‘‘MerkurXtip‘‘ nordijsko hodanje na 7 kilometara.

Takođe i ove godine uvertira u glavne trke biće besplatne ‘‘Via Gusto‘‘ dečije trke pužića za naše najmlađe sugrađane.

Somborski polumaraton je od 2022. godine trka sa sertifikovanom i izmerenom stazom odobrenom od strane Svetske Atletike (World athletics International mesurement certificate). Takođe Somborski polumaraton je 2023. godine proglašen za drugu najbolju trku u Srbiji, a krajem prošle godine je osvojio treće mesto u kategoriji promotivna kampanja sportskog događaja u okviru ‘’Peloton Awards’’ pri prvoj sportskoj-biznis konferenciji ‘’Peloton’’ koja je održana u Beogradu u decembru 2023. Somborski polumaraton je kandidat za oznaku kvaliteta pri Evropskom međunarodnom projektu DANUrB+/Danube Urban Brend koji se bavi malim i srednjim gradovima na Dunavu kao i kandidat za oznaku kvaliteta “Najbolje iz Vojvodine“.

44. Somborski polumaraton održava se pod pokroviteljstvom Grada Sombora, a trku su podržali i Pokrajinski Seretarijat za sport i omladinu, veliki broj institucija, javnih preduzeća, ali i privatnih kompanija i pojedinaca.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Kajak klub Sombor bogatiji za četiri nove medalje
OK „Volejstars“ Kljajićevo proslavio međunarodnom utakmicom ulazak u elitni rang

Kategorije

Izbornik