Sport

Somborski polumaraton – druga najbolja trka u Srbiji!

 

  • Somborski polumaraton proglašen je za drugu najbolju trku u Srbiji u kategoriji polumaratoni/maratoni za 2022. godinu. U izboru sajta trčanje.rs za najbolje organizovane trke u 2022. godini učestvovalo je 1.500 trkača koji su Somborskoj trci dodelili ovu laskavu titulu. Dodela nagrada je organizovana u hotelu Hyatt Reagency u Beogradu, a nagradu je primio Aleksandar Marković, izvršni direktor Somborskog polumaratona

Grad Sombor za nešto manje od mesec dana očekuje 43. Izdanje najstarije ulične trke u Srbiji. U nedelju 14. maja ponovo će se trčati centralnim gradskim ulicama i kroz najlepši gradski park – Park heroja.

Trasa Somborskog polumaratona je zvanično izmerena i sertifikovana od strane Svetske Atletike (World Athletics) i Asocijacije svetskih maratona i trka na daljinu (AIMS) te gradskoj trci dodeljen petogodišnji sertifikat.

Do sada je za 43. Somborski Intersport polumaraton prijavljeno oko 600 trkača iz čitavog regiona, a među njima su i neki od pobednika ove trke kao i neki od trenutno najspremnijih dugoprugaša iz naše zemlje. Osim glavne polumaratonske trke na 21 kilometar, trčaće se i trka na 7 kilometara kao i štafeta 3 x 7 kilometara, a po prvi put i takmičenje u Nordijskom hodanju na 7 kilometara. Ono što raduje jeste činjenica da je četvrtina prijavljenih trkača iz Sombora i okolnih naseljenih mesta.

Organizatori kao i svake godine pripremaju i najslađu trku za preškolce ‘’Trku pužića’’ koja će biti u glavne trke, a u planu je i održavanje kratkih trka za školarce uzrasta od prvog do četvrtog razreda.

43. Somborski Intersport polumaraton održava se pod pokroviteljstvom Grada Sombora bez čije podrške ova trka ne bi mogla biti organizoavna na ovaj način, kao i Pokrajinskog Sekretarijata za sport i omladinu i uz punu podršku svih gradskih institucija, javnih preduzeća, privatnih kompanija i pojedinaca. Raduje činjenica da od ove godine Somborski polumaraton podržavaju i kompanije ‘’Gomex’’ i ‘’MerkurXtip’’.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Izveštava, fotografiše: Arpad Šarkezi

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Gradsko veće Sombora: Besplatni termini i korišćenje prostora u sportskim objektima
Tijana Kabić prva osoba iz Sombora koja je istrčala najstariji maraton u svetu Bostonski maraton!

Kategorije

Izbornik