Najnovije

Uspešna provera obučenosti vojnika martovske generacije 2023.

 

  • U centrima za osnovnu obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu ove nedelje je realizovana provera individualne obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „mart 2023“

U prethodnih šest nedelja oni su se teoretski i praktično osposobljavali za rukovanje različitim vrstama pešadijskog naoružanja, ovladali su osnovnim taktičkim radnjama vojnika u borbi, realizovali sva predviđena gađanja i uspešno položili proveru fizičkih sposobnosti.

Na završnom ispitu individualne obučenosti vojnici su u toku prvog dana praktično rešavali zadatake iz taktičke obuke, dok su drugog dana pokazali znanja, sposobnosti i veštine za upotrebu sredstava i vojne opreme, nivo strojeve izgrađenosti i poznavanje Pravila službe Vojske Srbije.

I ova generacija vojnika je postigla vrlodobre i odlične rezultate i time pokazala da je spremna za sledeću fazu obuke koja ih očekuje posle premeštaja u centre za specijalističku obuku. U ovim centrima oni će se osposobljavati za specijalnosti u okviru svojih rodova i službi za koje su regrutovani, nakon čega će biti raspoređeni u jedinice Vojske Srbije do kraja služenja vojnog roka, prenosi veb-sajt Vojske Srbije.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

MUP: S obzirom na pojačan intenzitet saobraćaja apelujemo na vozače da biraju alternativne putne pravce
Антонио Ратковић градоначелник Сомбора честитао Васкрс православним верницима

Kategorije

Izbornik