Mladi

Somborski edukativni centar poziva na konferenciju „Javne politike u oblasti unapređenja položaja dece”

 

Somborski edukativni centar uz podršku delegacije Evropske unije u Srbiji organizuje konferenciju pod nazivom „Javne politike u oblasti unapređenja položaja dece”. Konferencija će biti održana u utorak,15. novembra sa početkom u 12 časova u sali Doma učenika srednjih škola Sombor

U okviru konferencije učesnicima će bii predstavljene aktivnosti projekta „Lokalnim dijalogom do unapređenja sistemske brige o deci”. Na događaju će biti predstavljen Lokalni akcioni plan za decu Grada Sombora kao primer dobre prakse saradnje OCD, građana i lokalne samouprave prilikom kreiranja strateškog dokumenta od značaja za unapređenje položaja dece u lokalnoj zajednici.

Nakon konferencije Somborski edukativni centar će među zainteresovanim lokalnim zajednicama odabrati dve kojima će pružiti finansijsku i stručnu podršku prilikom kreiranja i/ili revizije Lokalnog akcionog plana za decu.

Predviđeno je da konferenciji prisustvuju učesnici iz 10 lokalnih samouprava sa teritorije Bačke. Iz svake lokalne zajednice kao predstavnici na konferenciji prisustvovaće najmanje jedna osoba u ime OCD koje se bave unapređenjem položaja dece i minimum jedna relevantna osoba, predstavljajući lokalnu samoupravu, kako bi se na ovaj način dodatno podstakao i afirmisao dijalog lokalnih vlasti i OCD.

Za učestvovanje na konferenciji mogu se prijaviti i stručnjaci – pedagozi, psiholozi, vaspitači, učitelji, nastavnici, zdravstveni radnici, omladinski radnici, socijalni radnici, sociolozi…), koje se bave unapređenjem položaja dece (zdravstvene ustanove, obrazovno-vaspitne ustanove, ustanove socijalne zaštite, i slično, sa područja Bačke.

U toku trajanja konferencije svaka lokalna zajednica imaće priliku da sa prisutnima podeli informacije u vezi sa trenutnim stanjem i prilikama u oblasti kreiranja, implementacije i evaluacije Lokalnog akcionog plana za decu, kao i eventualnog postojanja i rada Saveta za decu.

Ukoliko ste zainteresovani, poručuju iz SEC-a, da čujete primere dobre prakse i razmotrite mogućnost unapređenja sistemske brige o deci u vašim lokalnim zajednicama, pridružite nam se 15. novembra.

KAKO DA SE PRIJAVITE?

Registracija je obavezna, i obavite je putem linka:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeU1_4mJEUT6SRsy9_HH6tACSra2gUBbAmQRxLB_nYjHzCRqg/viewform

Broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 14. novembra do 12 časova.

Za učesnike konferencije sa prebivalištem van Sombora obezbeđeni su putni troškovi. Ukoliko imate bilo kakve nedoumice u vezi sa konferencijom, budite slobodni da nas kontaktirate – pozivaju u Somborskom edukativnom centru.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

SEC jedan od učesnika programa #PokretPolet
SEC: Prva obuka Kampa aktivizma za mlade

Kategorije

Izbornik