Kultura

Somborska Biblioteka: Predstavljanje romana Minijature Aleksandre Mihajlović

 

  • Gradska biblioteka Karlo Bijelicki Sombor organizuje predstavljanje romana Minijature Aleksandre Mihajlović, u sredu, 9. novembra. Minijature su saga o juvelirskoj porodici i njenim vezama sa dvorovima, manastirima i samostanima, o porodičnim tajnama, moći jednog prstena, zločinima i snazi žena

Roman, koji i sam postaje junak knjige, premostio je meridijane i doba da bi spojio nekoliko izuzetnih žena, od srednjovekovnih, preko onih iz XIX veka, do danas.

Aleksandra Mihajlović je završila Filološki fakultet u Beogradu na katedri Opšte i srpske književnosti sa srpskim jezikom. Doktorant je na istom fakultetu i spisateljica. Član je Udruženja književnika Srbije, a predaje srpski jezik i književnost u Gimnaziji, u Pančevu. Objavila je dva romana: „Zapričavanje. Zavaravanje. Zavirivanje.“ 2012. godine i „Kroz prstohvat cimeta“ 2015. godine. Redovno učestvuje sa svojim naučnim radovima na kongresima Saveza slavističkih društava, baveći se komparativno srpskom i svetskom književnošću. Radovi su joj objavljivani u Zbornicima, u izdanju Društva za srpski jezik i književnost. Takođe, sa naučnim radovima učestvuje na kongresima i naučnim skupovima u inostranstvu.

Učestvuju: Anja Ivačković, Aleksandra Mihalović i Nataša Turkić.

Program je zakazan za 18 časova, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

“Slavne srpske vojvode” u somborskom Kulturnom centru
U Somboru nova Biblioavantura je krenula

Kategorije

Izbornik