Najnovije

Somborci sa Verom Matović ušli u Novu godinu po julijanskom kalendaru

 

  • Zavičajno udruženje Srba „Korijeni“ iz Sombora i ovoga puta su organizovali doček Pravoslavne nove godine ili ti nove godine po julijanskom kalendaru a u narodu poznate kao „Srpske nove godine“ na Trgu Svetog Đorđa u Somboru

Manifestacija, naslovljena „Pravoslavno novo ljeto„, održana je na Trgu Svetog Đorđa, spajajći petak, 13. i subotu 14. januar 2023. U programu su nastupili najpre, od 19:45 do 20:30 Muška pevačka grupa KUD „Nikola Tesla“ Bački Brestovac, kao i KUD „Vuk Karadžić“ iz Čonoplje. Od 20:30 do 22 časa usledila je muzika tamburaškog sastava “ Noć bez sna“ iz Sombora.

Od 22 do 23:30 nastupio je Ranko Stanić Džimi, da bi mu se nešto pola sata pred ponoć pridružila i dugogodišnja interpretatorka narodne i novokomponovane muzike Vera Matović.

Tačno u ponoć goste su pozdravili i poželeli srećnu Novu godinu predstavnici Crkvene opštine somborske kao i predstavnici Zavičajnog Udruženja Srba „Korijeni“. Tokom novogodišnjeg programa crkva Svetog Georgija bila je otvorena za posete. 

Posluženje toplog napitaka u vidu kuvanog vina organizatori su pripremili od 22 časa.

MANIFESTACIJA JE ODRŽANA POD POKROVITELJSTVOM GRADA SOMBORA!!!

Media attention and coverage: Novi Radio Sombor
(All copyrights of any further publication of this section and its entire content posted on the portal of Novi Radio Sombor without the request and permission of any party or individual are protected and retained by all relevant legal mechanisms)
accompanied by: Srdjan Acanski, B.S.

Image: © Shutterstock / AcanskiS 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Povelja grada Sombora: Raspisan javni poziv za ovogodišnju nagradu
Delegacija švedskog Sindikata Lo u poseti somborskom SSSS i Gradskoj upravi

Kategorije

Izbornik