Najnovije

Sombor, Ženski rukometni klub: 65 godina istorije. POBEDE. Jugoslavija, Srbija, Ervopa. TRIJUMFI. Aktuelno stanje. STOP. Ravangrad PRECRTAN. Zašto – istraživanje počelo

 

  • Pod ovim radnim naslovom i sa naslovnom fotografijom jedne od najsuspešnijih ekipa u 6 i po decenija dugoj tradiciji uspeha i više puta – uspona u sam vrh Srbije, Jugoslavije i Evrope, predstavljajući Sombor časno, zatim, sa 35 reprezentativki koje su nanizale najsjajnija olimpijska, svetska i evropska odličja, nakon samo ovih pobrojanih uspeha, u nedelju, 6. novembra 2022. na tabeli Prve lige-Vojvodina /3.stepen-jedan je i poslednji rang samo ispod/, klub pod sadašnjim nazivom Ženski rukometni klub Ravangrad zvanično je precrtan

Tako stoji na tabeli službenog sajta Rukometnog saveza Vojvodine posle šest prvenstvenih kola. Sa više strana, od klubova, građana, navijača, ovih dana smo pozvani da se medijski angažujemo – uz našu napomenu da samo zajednički možemo da istražimo aktuelnu unutrašnju klupsku situaciju. Uz vas koji postavljate ista li slična pitanja, kao i saradnjom sa sadašnjim rukovođstvom Kluba, releveantnim sportskim, rukometnim, kao i gradskim, pokrajinskim i republičkim organizacijama i institucijama.

Dobivši mnogo pitanja, poziva, pisama, od strane građana, poklonika rukometa i sporta, prijatelja kako i sami pominju – ujedno i vernih navijača vrhunskih ekipa počevši od RK Partizan, pa ŽRK “Vesna“, RK “Bane Sekulić“, ŽRK Sombor Dunav osiguranje i RK Sombor do ŽRK Ravangrad, zato, sa strane profesije osećamo dužnost da u oblasti istraživačkog novinarstva odgovorimo na pitanja od opšteg interesa za društvenu zajednicu.

Zadatak nam je da na pitanje-svih pitanja, zašto, profesionalno novinarski u ime istine i građana, iz čijeg se novca iz Gradskog budžeta kao i za svaki, tako i za ovaj klub, izdvajaju konkursna ili sredstva za organizovanje manifestacija. Podsetimo, za ovu, 2022. godinu Grad Sombor je izdvojio u oblasti sufinansiranja godišnjih programa sportskih organizacija za ŽRK Ravangrad Sombor 600.000 dinara.

Klub, podsetimo nadalje, prvi put u svojem postojanju od 1956. godine nije započeo takmičenje sa prvom ekipom. Kao što su iz kluba javno i objavili, isto tako, prvenstva nisu počeli ni sa ostalim ekipama mlađih uzrasnih kategorija, u aktuelnoj takmičarskoj 2022/2023. godini.

Na prva postavljena pitanja danas, predstavanicima Kluba na čijem je čelu predsednica Vesna Marijanović, ranije istaknuta prvorimka i omladinska reprezentativka kada je reprezentacija Jugoslavije čija je bila članica, osvojila zlatnu medalju na Balkanskom šampionatu, nismo uspeli da dobijemo konkretne odgovore, zato ćemo nastaviti da se interesujemo.

Iz biografije Kluba: Prvotimke su tokom minulih šezdeset pet godina, uz ostalo, osvajačice Kupa Jugoslavije, prvakinje države u Super ligi, vicešampionke Evrope u Kupu evropskih pobednica kupova, tri puta učesnice u Fajnal-for završnici Kupa EHF-Evropske rukometne federacije, sa 7 zaslužnih igračica-majstora sporta, selektorom reprezentacije Jugoslavije Josipom Samaržijom, u vreme kada je ženski rukomet bio redovno među tri države osvajačice medalja – Olimpijske igre, svetska i evropska prvenstva, zatim 4 puta juniorske prvakinje velike države, 4 takmičarske ekipe i sve četiri, počev od najvišeg ranga Super lige, završile u svojim ligama u istoj godini na 1. mestu što nijednom klubu u istoriji jugoslovenskog i srpskog ekipnog sporta do sada nije uspelo.

Sombor, sport ali pre svega građani koji traže odgovore, zaslužuju ih. Jer rukomet se u Somboru, gradu kojem je doneo toliko sreće, radosti, slave, trofeja i titula – više ne igra. S tim što, ubeđeni smo, rukometna igra može da bude nastavljena, već koliko sutra. Šire somborsko podneblje svakako ima nove talente. Makar se krenulo, sve ispočetka.

Na naslovnoj fotografiji: Zorica Vojinović, Vesna Vojnić, Milena Dragišić, Aleksandra Tucaković, Slavica Vukša, Mira Dragičević, Jelica Gagić, Mirjana Đurica, pok. prof. Josip Samaržija – gornji red; Snežana Brkić, Mirjana Matijević, Vesna Bezbradica, Nada Popović, Orijana Čačić, osvajačice Kupa Jugoslavije 1980. i vicešampionke Evrope

Uz obećanje, da ćemo brojne druge fotografije somborskih rukometašica svih generacija objavljivati u nastavcima.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/search.php?search=Novi+Radio+Sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

Saradnja somborskog i temišvarskog muzeja
Pjesničkom riječju „STOP NASILJU NAD ŽENAMA“

Kategorije

Izbornik