Sport

Sombor postao centar profesionalnih boksera Balkana, Veljko Šaponja predsednik FPBB

 

  • U Somboru je u sredu, 19. decembra osnovana Federacija profesionalnih boksera Balkana. Za prvog predsednika izabran je višestruki svetski i evropski profesionalni šampion Veljko Šaponja

Na svečanoj konferenciji za medije u Pedagoškom fakultetu u Somboru, okupili su se pripadnici više generacija, od onih najiskusnijih majstora ringa, do poletara čije vreme dolazi i koji su osvojili prve titule. Nakon nekoliko prigodnih pozdravnih reči, u atmosferi drugarstva i želje da ovaj popularni trofejni sport dalje napreduje, laskava titula čelnika Federacije pripala je Veljku Šaponji.

  • Hvala vam na poverenju ali ovo smatram pre svega obavezom – rekao je Šaponja. – Nakon toliko godina najpre amaterskog pa profi boksa, od skora, želim da se posvetim nauci kao i organizacionom delu u kojem ću svakako biti i uz naše trenere. Sombor ima sve potenacijale da i svojom gostoprimivošću a pre svega našom poznatzom bokserskom – drugarskom slogom, pozove prijatelje iz trinaest balkanskih zemalja, organizovaćemo atraktivne mečeve, kaliti nove talente. Cilj je, takođe, kako je rekao, da je novoformirana Federacija osnovana da okupi sve boksere Balkana.

Za potpredsednika FPBB imenovan je Savo Zatezalo, a članovi Upravnog odbora su i: Mlađan Divjak, Tihomir Lužanin, Jelena Petrović Kunić, Vojislav Živković i Milan Kovčin. U Nadzornom odboru su: Milan Dubajić, Milan Bokulić i Jelena Kunić, predsednica. Radenko Gagić i Gradmir Andrić predvodiće sudijski zbor. Federacija će imati svoje registrovane boksere i sudije.

Trener Federacije je Dejan Kunić, dok je Mate Musulin, kondicioni trener. Sedište je u Somboru, na adresi Kluba borilačkih sportova Galaktik, Centrala 67, u čijoj teretani će biti odvijan i trenažni proces. Telefon za sve informacije: +381 64 153 52 48.

Skupu su prisustvovali i brojni gosti iz Subotice, Beograda, Novog Sada, godinama sportski prijatelji i partneri.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Somborska Gradska uprava priredila prijem za košarkaškog asa Nikolu Jokića
Željana Subotić i Jovana Radmanović nove zvezde somborskog GALAKTIKA

Kategorije

Izbornik