Najnovije

Sombor na manifestaciji dani porodice u Perlezu

 

  • U organizaciji Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i Grada Zrenjanina, organizovana je manifestacija „Dani porodice u Srbiji“, koja se po treći put organizuje u Perlezu. Samom činu otvaranja manifestacije prethodilo je obraćanje potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra odbrane, Miloša Vučevića, koji je poželeo dobrodošlicu svim prisutnim opštinama i gradovima i zahvalio im se na trudu koji ulažu u sprovođenju pronatalitetne politike.

„Mi verujemo u prave vrednosti, da su nam roditelji otac i majka, da imamo braće i sestre i mi to poštujemo i nikome ne namećemo“, izjavio je Vučević. Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Darija Kisić Tepavčević, takođe se obratila prisutnim gostima i izlagačima rečima: „Započet je čitav niz mera i aktivnosti kako bi nas bilo što više. Odlično koračamo i to se može videti da je 230 dece rođeno više u julu mesecu 2023. godine, nego u istom periodu prošle godine“.

Manifestacija je ove godine okupila oko 50 gradova i opština iz različitih krajeva naše zemlje, koji su na štandovima predstavili pronatalitetne mere i mere koje 4se tiču očuvanja porodice kao najprimarnije zajednice društva. Kao i prethodnih godina, Grad Sombor i ove godine ima svoj štand na ovoj manifestaciji, gde je predstavio usluge u cilju podrške za porodice. Na štandu Grada predstavljena je i kulturna baština, kao i duh grada Sombora, a izlagači su bili Marija Jerković, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti i Stanislava Jocić ispred kabineta gradonačelnika.

U toku dva dana, organizuju se razne aktivnosti kao što su puzijada za bebe, štiklijada za mame, likovna radionica, sportska takmičenja, školica pecanja, a pored toga, biće nagrađeni bračni parovi sa najdužim i najkraćim bračnim stažom. Cilj ove manifestacije je promocija pronatalitetne politike i očuvanja porodice kao osnovne ćelije društva.

 

izvor:sombor.rs

edit: AcanskiS © Srđan.A

Medijska pažnja i pratnjaNovi Radio Sombor

Povezani članci

U Narodnom pozorištu u Somboru svečano je otvoren 17. Biblionet
Obeležena Mala Gospa u Doroslovu

Kategorije

Izbornik