Stari zanati

Sombor domaćin Sajma stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

 

  • Manifestacija Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini održana je danas po drugi put u Somboru, u ulici Kralja Petra I

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Stanislava Malić Gostović i Zdenka Mitić, predstavnica lokalnih udruženja i aktivistkinja u 11 časova svečano su otvorili manifestaciju. Ove godine ovaj dan se obeležava pod sloganom „Seoske žene se uzdižu i traže osnovna prava na održivi razvoj“.

Grad Sombor je domaćin inače trinaeste po redu manifestacije koja je ove godine okupila više od 180 udruženja žena sa sela sa teritorije čitave Vojvodine.

Somborci ali i njihovi gosti imali su priliku da vide proizvode iz domaće radinosti, rukotvorine, vez, tkanice, suvenire, ali i da probaju tradicionalnu hranu pripremljenu po starinskim receptima.

Zbog samogcilja manifestacije koji je bio promocija žena iz ruralnih područja Vojvodine, u svečanoj sali Gradske kuće, svoje primere dobre prakse kao i rezultate koji su tom prilikom postignuti, predstavilo je 8 udruženja žena iz 7 vojvođanskih okruga.

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg medijskog projekta „Svi smo jedno-višejezično, vaš Novi Radio Sombor“ sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

 

Media attention and coverage: Novi Radio Sombor
(All copyrights of any further publication of this section and its entire content posted on the portal of Novi Radio Sombor without the request and permission of any party or individual are protected and retained by all relevant legal mechanisms)

accompanied by: Srdjan Acanski, B.S.

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Nema rezultata.

Kategorije

Izbornik