Sport

Somaratonci na 37. Beogradskom maratonu

 

  • U nedelju 28. aprila održan je 37. Komtrejd Beogradski maraton koji je okupio rekordnih 13.500 trkača iz 72 države čime je opravdao status najmasovnije sportske manifestacije u Srbiji. Izuzetno toplo vreme bilo je pravi izazov za sve trkače koji su trčali na ulicama glavnog grada

Učesnici ove velike trke bili su i članovi Atletsko rekreativnog kluba ‘‘Somaraton‘‘ iz Sombora. Maratonsku distancu u dužini od 42 kilometra od Somaratonaca najbrže je istrčao novi član kluba Mirko Vasić  kojem je trebalo 3 sata i 17 minuta da utrči u cilj. Svoj 23 maraton, a po osmi put u Beogradu istrčao je Damir Marković, dok su najtežu atletsku disciplinu istrčali i Suzana Filipović, Nedeljko Katić, Bogdan Nikolić i Damir Milankov. Polumaratonsku distancu od 21 kilometra savladao je Zoran Nikolić, dok je Predrag Gagić istrčao deonicu od 10 kilometara.

U nedelju trčalo se i u Dubrovniku, gde je održan 8. Du Motion polumaraton. Jelena Stanimirović je uspešno istrčala trku na 21 km.

Dan ranije u subotu 27. aprila 47. izdanje Fruškogorskog maratona okupilo je 11.000 učesnika i to pre svega šetača. Član ‘‘Somaratona‘‘ Miroslav Liščević bio je učesnik srednje istočnog maratona u dužini 59 kilometara sa usponom od 2.200 metar koji je završio za 12 sati i 4 minuta.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Dva nova postolja za KK „Dušan Staničkov“ u sportskim borbama
Ђуро Борбељ шампион Србије у маратону и пети на Првенству Балкана, велики број Апатинаца на 37. Београдском маратону

Kategorije

Izbornik