Sport

Somaratonci finiširali trkačku sezonu

 

  • Uspešna trkačka sezona u 2023. godini za članove Atletsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’ Sombor je finiširana sa dve trke ovoga vikenda

U subotu je Novom Sadu održan 11. Reciklažni maraton u Novom Sadu, trka sa kojom se tradicionalno završava trkačka sezona u Srbiji. Vicešampion ovogodišnjeg Reciklažnog maratona bio je član ’’Somaratona’’ Damir Marković koji je 42 kilometra istrčao za tri sata i dvadeset sedam minuta što je bilo dovoljno za drugo mesto u maratonskoj trci. Najtežu atletsku disciplinu po prvi put istrčao je Bogdan Nikolić koji je time postao još jedan Somborac koji je uspeo da istrči maraton. Maraton je istrčao i Nedeljko Katić, kao i Damir Milankov kojem je ovo bio 11. istrčani maraton u ovoj godini čime je izjednačio somborski rekord po broju istrčanih maratona u jednoj kalendarskoj godini. Upola kraću polumaratonsku distancu od 21 kilometar i to po 58. put istrčao je Zoran Nikolić, dok je Branko Nenadić istrčao trasu od 7 kilometara.

U nedelju je održan maraton i polumaraton u Malagi, glavnom gradu regije Kosta del Sol u Španiji. Na ovom maratonu je učestvovalo više od 10.000 startera. Relativno zahtevna staza prolazi kroz najlepše delove grada kao i uz more. Maraton u Malagi istrčale su Biljana Vezmar, Maja Bodrožić i Marina Brbaklić Tepavac (na naslovnoj fotografiji).


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Ana Božilović vicešampionka sveta
Krosminton – Prvenstvo Srbije za pionire i veterane: Uspešan SBC Speeder

Kategorije

Izbornik