Sindikat

Sindikat penzionera Srbije ’’Nezavisnost’’ prima zahteve za besplatno korišćenje banja do 3. marta

 

  • Kao i svake godine do sada, Sindikat (Udruženje) penzionera Srbije ’’Nezavisnost’’, kao reprezentativno penzionersko udruženje na nivou Republike Srbije, aktivno učestvuje u realizaciji projekta Republičkog fonda PIO za poboljšanje materijalnog položaja penzionera sa niskim primanjima, kroz besplatno korišćenje banja

Osnovni kriterijum za prijavu je visina penzije. Za ovu godinu ta granica iznosi 37.809,00 dinara.

Ovaj iznos može biti ostvaren ili samo u RF PIO Srbije ili da bude zbir penzije ostvarene u RF PIO Srbije i u inostranstvu, o čemu je potrebno da bude dostavljen validan dokaz.

Pravo na besplatno korišćenje banja i rehabilitacionih centara u vlasništvu RF PIO imaju svi korisnici starosne, invalidske i porodične penzije, bez obzira da li je to pravo ostvareno u privredi, vanprivredi, samostalnim delatnostima ili poljoprivredi, osim onih penzionera koji su ga koristili u prethodne tri godine – 2020.  2021. i 2022. godine.

Akcija prikupljanja prijava koja je u toku traje do 2. marta, u vremenu od 10 do 13 časova.

Zainteresovani penzioneri sa područja čitave Republike Srbije mogu da se prijave formiranim komisijama i poverenicima Sindikata (Udruženja) penzionera Srbije ’’Nezavisnost’’ u Beogradu i drugim regionalnim i većim gradskim centrima (Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Vranju, Ćupriji, Leskovcu, Jagodini, Boru, Zaječaru, Paraćinu i u svakom drugom mestu gde postoji zainteresovanost).

U Beogradu, prijave možete da podnesete svakog radnog dana, od 10 do 13 časova, u prostorijama Sindikata (Udruženja)  – Nušićeva 21 (II prat – Branka) i Vladetina 5 (prizemlje – Ljilja).

Uz popunjenu prijavu (obrazac prijave obezbeđuje predstavnik Sindikata – Udruženja penzionera Srbije ‘’Nezavisnost’’) neophodno je priložiti: poslednji penzijski ček, dokaz o visini penzije iz inostranstva, medicinsku dokumentaciju.

Za sve dodatne informacije, svi zainteresovani penzioneri mogu da se obrate Sindikatu (Udruženju) penzionera Srbije ‘’Nezavisnost’’ u Beogradu, Nušićeva 21 i Vladetina 5, u navedenim terminima ili na telefone:

Miloš Grabundžija, predsednik 062 / 885 5652 i Ljiljana Ristić, izvršna sekretarka 062 / 295 045.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

MKS: Vreme je da se pozabavimo pohlepom krupnog kapitala
Povećanje zarada u Galenici AD nakog pregovora sa sindikatima – 18%

Kategorije

Izbornik