Najnovije

Prognoza za mart 2023: Topliji i prosečno vlažan

Naslovna fotografija: Posle trenutnog poznofebruarskog snežnog pokrivača Somborcima će u susret kalendarskom proleću ponovo zablistati ovde čuveno zelenilo koje uostalom u bogatoj zimzelenoj raskoši, grad krasi trajno, na red će doći i čuveni platani u Fruškogorskoj ulici; Foto: Arhiva Novog Radio Sombora

  • Republički hidrometeorološki zavod Srbije donosi uobičajenu sezonsku prognozu

Mart 2023. će biti topliji i prosečno vlažan, uz pojavu slabih mrazeva. Tokom prve dekade ponegde je moguća i kratkotrajna pojava umerenih mrazeva

Srednja minimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U glavnom gradu Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha oko 5.7ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti niža za oko 1.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom marta biće oko 13.8ºS.

Mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 2 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Potpisan sporazum o saradnji Pedagoškog fakulteta Sombor sa PMF Novi Sad
OŠ „Bratstvo jedinstvo“ Sombor: Ljubav se množi deljenjem

Kategorije

Izbornik